Zbog neprilagođene brzine automobilom udarile u drvo

Slika /2018/mokri kolnici.PNG

Budući da su u oba slučaja kolnici bili mokri i skliski, a takvi su i danas diljem Istre, policija upozorava vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama

Foto: Ilustracija
 
Dvije su osobe lakše ozlijeđene u prometnim nesrećama koje su se dogodile jučer na području Poreča zbog neprilagođene brzine kretanja.
 
Prva nesreća se dogodila 3. studenog oko 6.30 sati kada je 42-godišnjakinja upravljala automobilom Peugeot, pulske registracijske oznake, iz smjera Vižinade u smjeru Višnjana. Vozačica je zbog brzine neprilagođene stanju i uvjetima na cesti izgubila nadzor nad automobilom te je sletjela s kolnika i udarila prednjim dijelom automobila udarila u drvo.
 
Nakon sat vremena dogodila se druga prometna nesreća, kada je 34-godišnjakinja upravljala automobilom Renault, pulske registracijske oznake, iz smjera Kosinožići u smjeru Poreča te je zbog neprilagođene brzine stanju i uvjetima na kolniku sletjela van ceste i udarila u drvo.
 
Protiv obje vozačice se zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama pokreće prekršajni postupak.
 
Budući da su u oba slučaja kolnici bili mokri i skliski, a takvi su i danas diljem Istre, policija upozorava vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, kao i da održavaju sigurnosni razmak između vozila.
 
Zbog mokrog i skliskog kolnika prianjanje pneumatika na podlogu znatno je otežano te se produžava zaustavni put prilikom kočenja, odnosno na takvom kolniku vrlo lako može doći od gubitka kontrole nad vozilom i slijetanja vozila s kolnika ili prelaska na dio kolnika za suprotni smjer i sudara s nadolazećim vozilima.
 
Kako bi se povećala sigurnost u cestovnom prometu, policija poziva sve sudionike u prometu na opreznu vožnju te poštivanje propisanih ograničenja i zabrana, a u slučaju stvaranja prometnih gužvi, na toleranciju prema ostalim sudionicima u prometu.

Stranica