Živi zdravo, budi zdrav – jer čist okoliš je zdrava budućnost

Slika PU_I/vijesti/2014/Zdrav za 5-sadnja.JPG

Policijska uprava istarska nastavlja s provođenjem projekta ''Zdrav za 5'', odnosno s izvođenjem druge komponente projekta koja se odnosi na stvaranje uvjeta i okoline za sigurno i zdravo odrastanje mladih.

Foto: Ilustracija

Policijska uprava istarska nastavlja s provođenjem projekta ''Zdrav za 5'', odnosno s izvođenjem druge komponente projekta koja se odnosi na stvaranje uvjeta i okoline za sigurno i zdravo odrastanje mladih. S tim u vezi, kroz rad s mladima i njihov neposredan doprinos u stvaranju takvog okruženja, kreće se s organizacijom eko radionica (akcija) pod nazivom ''Čist okoliš, zdrava budućnost''.

Da podsjetimo, u želji da zajednički djeluju na području prevencije ovisnosti i podizanju svijesti o zaštiti okoliša, Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo zaštite okoliša i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta započeli su s provedbom nacionalnog projekta ''Zdrav za 5''. Tijekom prve komponente projekta, policijski službenici Odjela prevencije Policijske uprave istarske i policijskih postaja proveli su radionice o ovisnosti (alkohol, droge, igre na sreću) s učenicima osmih razreda osnovnih škola, učenicima prvih i drugih razreda srednjih škola, nastavnicima i roditeljima učenika. U drugom dijelu projekta, naglasak će biti na aktivnom mijenjanju stavova o nužnosti zaštite okoliša i prirode te na podizanju razine samosvijesti o odgovornosti u očuvanju vlastitog i tuđeg  zdravlja, kao i na usvajanju zdravih životnih ciljeva.

Odjel prevencije će stoga u suradnji s osnovnim i srednjim školama provesti eko akcije koje se odnose na čišćenje i uređenje školskog okoliša te sadnju mediteranskog bilja, prema slijedećem rasporedu:

  • 25. travnja u OŠ Marije i Line u Umagu,
  • 28. travnja u SŠ Vladimira Gortana u Bujama,
  • 6. svibnja u OŠ Bernarda Benussija u Rovinju,
  • 9. svibnja u OŠ Mate Balote u Bujama.

Tijekom eko akcija, na info-punktovima će se dijeliti brošure projekta ''Zdrav za 5'' (Droga i mladi, Kocka i mladi, Alkohol i mladi) namijenjene prije svega roditeljima i stručnim suradnicima u školama s ciljem da se na jednom mjestu ukaže na opasnosti s kojima se mladi gotovo svakodnevno susreću s problematikom ovisnosti o drogama, alkoholu i kocki.



Stranica