Policijske postaje

Policijska postaja Labin

Adresa: Istarska1, Labin, 52 220
Telefon: 052/538 439
Telefaks: 052/538 404
e-mail: pp.labin@mup.hr

Telefoni za dokumente
 


 

Načelnica policijske postaje - Đeni Bučić

Nadležnost nad gradovima : Labin
Nadležnost nad općinama : Sveta Nedelja, Raša, Kršan i Pićan

Policijska postaja Labin je mješovita policijska postaja III. kategorije sa sjedištem u Labinu, a na području svoje teritorijalne nadležnosti obavlja poslove zaštite života, slobode, sigurnosti i nepovredivosti osoba, zaštite imovine, sprečavanja i otkrivanja kaznenih djela i prekršaja, traganja za počiniteljima kaznenih djela i prekršaja i njihovog dovođenja nadležnim tijelima, održavanja povoljnog stanja javnog reda, pružanja potrebite pomoći tijelima državne vlasti te pravnim osobama koje imaju javne ovlasti radi osiguranja njihovih izvršnih odluka, izrade cjelovite sigurnosne prosudbe, vođenja kaznenog upisnika i ostalih propisanih evidencija, poslova u svezi izravnog ostvarivanja prava, obveza i pravnih interesa građana, pravnih osoba, državnih i drugih tijela u području unutarnjih poslova, poslova sigurnosti cestovnog prometa, poslove nadzora državne granice i poslove suzbijanja nezakonitih migracija.

Policijska postaja Labin podijeljena je na dva područna sektora koji su podijeljeni na dva ophodna i tri kontaktna rajona.

Na postajnom području nalazi se trajektno pristaništa Brestova i stalni granični prijelaz za međunarodni promet putnika i roba u pomorskom prometu Raša – Bršica.

Radom policijske postaje upravlja načelnica.

 

Policijska postaja Pazin s ispostavom Buzet

Adresa: Muntriljska 2, Pazin, 52 000
Telefon: 052/538 139
Telefaks: 052/538 121
e-mail : pp.pazin@mup.hr

Telefoni za dokumente
 

 

 

 

Načelnica policijske postaje - Eliza Štoković

Nadležnost nad gradovima : Pazin i Buzet
Nadležnost nad općinama : Gračišće, Sveti Petar u Šumi, Cerovlje, Lupoglav, Motovun, Karojba, Tinjan i Lanišće

Policijska postaja Pazin s policijskom ispostavom Buzet je mješovita policijska postaja II. kategorije sa sjedištem u Pazinu, a na području svoje teritorijalne nadležnosti obavlja poslove zaštite života, slobode, sigurnosti i nepovredivosti osoba, zaštite imovine, sprečavanja i otkrivanja kaznenih djela i prekršaja, traganja za počiniteljima kaznenih djela i prekršaja i njihovog dovođenja nadležnim tijelima, održavanja povoljnog stanja javnog reda, pružanja potrebite pomoći tijelima državne vlasti te pravnim osobama koje imaju javne ovlasti radi osiguranja njihovih izvršnih odluka, izrade cjelovite sigurnosne prosudbe, vođenja kaznenog upisnika i ostalih propisanih evidencija, poslove u svezi izravnog ostvarivanja prava, obveza i pravnih interesa građana, pravnih osoba, državnih i drugih tijela u području unutarnjih poslova, poslove sigurnosti cestovnog prometa, poslove nadzora državne granice i poslove suzbijanja prekograničnog kriminaliteta i nezakonitih migracija.

Policijska postaja Pazin s Ispostavom Buzet podijeljena je na dva područna sektora koji su podijeljeni na pet ophodnih, jedan pozornički i četiri kontaktna rajona.

U sastavu postaje kao izdvojeni teritorijalni sektor ustrojava se ispostava Buzet koja se nalazi na adresi 2. Istarske brigade 13, Buzet. Ispostavom upravlja voditeljica ispostave Jasmina Kajin.

Radom policijske postaje upravlja načelnica.

Policijska postaja Poreč-Parenzo

Adresa: Gimnastička 2, Poreč, 52 440
Telefon: 052/533 039

Telefaks:052/533 101
e-mail : pp.porec@mup.hr

Telefoni za dokumente

 

 

Načelnik policijske postaje - Davor Švenda

Nadležnost nad gradovima: Poreč
Nadležnost nad općinama: Funtana, Kaštelir–Labinci, Sveti Lovreč, Tar–Vabriga, Višnjan, Vižinada, Vrsar

Policijska postaja Poreč-Parenzo je mješovita policijska postaja II. kategorije sa sjedištem u Poreču, a na području svoje teritorijalne nadležnosti obavlja poslove zaštite života, slobode, sigurnosti i nepovredivosti osoba, zaštite imovine, sprečavanja i otkrivanja kaznenih djela i prekršaja, traganja za počiniteljima kaznenih djela i prekršaja i njihovog dovođenja nadležnim tijelima, održavanja povoljnog stanja javnog reda, pružanja potrebite pomoći tijelima državne vlasti te pravnim osobama koje imaju javne ovlasti radi osiguranja njihovih izvršnih odluka, izrade cjelovite sigurnosne prosudbe, vođenja kaznenog upisnika i ostalih propisanih evidencija, poslove u svezi izravnog ostvarivanja prava, obveza i pravnih interesa građana, pravnih osoba, državnih i drugih tijela u području unutarnjih poslova, poslove sigurnosti cestovnog prometa i poslove suzbijanja nezakonitih migracija.

Policijska postaja Poreč-Parenzo podijeljena je na dva područna sektora koji su podijeljeni na četiri ophodna i četiri kontaktna rajona.

Na postajnom području nalazi se zračna luka Vrsar za povremeni promet.

Radom policijske postaje upravlja načelnik.

Policijska postaja Pula-Pola

Adresa: Trg Republike 1, Pula, 52 100
Telefon: 052/532 629
Telefaks: 052/532 303
e-mail : pp.pula@mup.hr


Telefoni za dokumente
 

 

Načelnik policijske postaje - Vjekoslav Vukšić

Nadležnost nad gradovima : Pula, Vodnjan
Nadležnost nad općinama : Medulin, Ližnjan, Marčana, Fažana, Barban i Svetvinčenat

Policijska postaja Pula-Pola je temeljna policijska postaja I. kategorije sa sjedištem u Puli, a na području svoje teritorijalne nadležnosti obavlja poslove zaštite života, slobode, sigurnosti i nepovredivosti osoba, zaštite imovine, sprečavanja i otkrivanja kaznenih djela i prekršaja, traganja za počiniteljima kaznenih djela i prekršaja i njihovog dovođenja nadležnim tijelima, održavanja povoljnog stanja javnog reda, pružanja potrebite pomoći tijelima državne vlasti te pravnim osobama koje imaju javne ovlasti radi osiguranja njihovih izvršnih odluka, izrade cjelovite sigurnosne prosudbe, vođenja kaznenog upisnika i ostalih propisanih evidencija.

Policijska postaja Pula-Pola podijeljena je na pet područnih sektora koji su podijeljeni na pet ophodnih i osam kontaktnih rajona.

Radom policijske postaje upravlja načelnik.

 

Policijska postaja Rovinj-Rovigno

Adresa: Istarska 13, Rovinj, 52 210
Telefon: 052/538 239
Telefaks: 052/538 202
e-mail : pp.rovinj@mup.hr

Telefoni za dokumente
 

Načelnik policijske postaje - p.o. Ecio Legović

Nadležnost nad gradovima : Rovinj
Nadležnost nad općinama : Kanfanar, Bale i Žminj

Policijska postaja Rovinj-Rovigno je mješovita policijska postaja II. kategorije sa sjedištem u Rovinju, a na području svoje teritorijalne nadležnosti obavlja poslove zaštite života, slobode, sigurnosti i nepovredivosti osoba, zaštite imovine, sprečavanja i otkrivanja kaznenih djela i prekršaja, traganja za počiniteljima kaznenih djela i prekršaja i njihovog dovođenja nadležnim tijelima, održavanja povoljnog stanja javnog reda, pružanja potrebite pomoći tijelima državne vlasti te pravnim osobama koje imaju javne ovlasti radi osiguranja njihovih izvršnih odluka, izrade cjelovite sigurnosne prosudbe, vođenja kaznenog upisnika i ostalih propisanih evidencija, poslove u svezi izravnog ostvarivanja prava, obveza i pravnih interesa građana, pravnih osoba, državnih i drugih tijela u području unutarnjih poslova, poslove sigurnosti cestovnog prometa i poslove suzbijanja nezakonitih migracija.

Policijska postaja Rovinj-Rovigno podijeljena je na dva područna sektora koji su podijeljeni na četiri ophodna i tri kontaktna rajona.

Radom policijske postaje upravlja načelnik.

Policijska postaja Umag-Umago s ispostavom Buje-Buie

Adresa: Jadranska 11, Umag, 52 470
Telefon: 052/533 439
Telefaks: 052/533 404
e-mail: pp.umag@mup.hr

Telefoni za dokumente
 

 

Načelnik policijske postaje - Tomislav Vrbljančević

Nadležnost nad gradovima : Umag, Novigrad, Buje
Nadležnost nad općinama : Brtonigla, Grožnjan i Oprtalj

Policijska postaja Umag-Umago s policijskom ispostavom Buje-Buie je mješovita policijska postaja II. kategorije sa sjedištem u Umagu, a na području svoje teritorijalne nadležnosti obavlja poslove zaštite života, slobode, sigurnosti i nepovredivosti osoba, zaštite imovine, sprečavanja i otkrivanja kaznenih djela i prekršaja, traganja za počiniteljima kaznenih djela i prekršaja i njihovog dovođenja nadležnim tijelima, održavanja povoljnog stanja javnog reda, pružanja potrebite pomoći tijelima državne vlasti te pravnim osobama koje imaju javne ovlasti radi osiguranja njihovih izvršnih odluka, izrade cjelovite sigurnosne prosudbe, vođenja kaznenog upisnika i ostalih propisanih evidencija, poslove u svezi izravnog ostvarivanja prava, obveza i pravnih interesa građana, pravnih osoba, državnih i drugih tijela u području unutarnjih poslova, poslove sigurnosti cestovnog prometa, poslove nadzora državne granice i poslova suzbijanja prekograničnog kriminaliteta i nezakonitih migracija.

Policijska postaja Umag-Umago s ispostavom Buje-Buie podijeljena je na četiri područna sektora koji su podijeljeni na tri ophodna i šest kontaktnih rajona.

Na postajnom području nalazi se stalni granični prijelaz za međunarodni promet putnika u pomorskom prometu Umag.

U sastavu postaje kao izdvojeni teritorijalni sektor ustrojava se ispostava Buje-Buie koja se nalazi na adresi Nikole Tesle 6, Buje. Ispostavom upravlja voditelj ispostave Mario Sokolić.

Radom policijske postaje upravlja načelnik.

Postaja prometne policije Pula-Pola

Adresa: Tršćanska 36, Pula 
Poštanski broj: 52 100
Telefon: 052/538 738; 538 739
Telefaks: 052/538 707
e-mail: pprp.pula@mup.hr

 

Načelnik policijske postaje -

Informacije o zapisnicima prometnih nesreća: radnim danom od 8.30 do 15.30 sati
Telefon: 052/538 720

Postaja prometne policije Pula-Pola je specijalizirana prometna policijska postaja III. kategorije sa sjedištem u Puli, a na području svoje teritorijalne nadležnosti obavlja poslove sigurnosti cestovnog prometa.

Područje policijske postaje obuhvaća gradove Pula i Vodnjan te općine Medulin, Ližnjan, Fažana, Barban, Marčana i Svetvinčenat. Područje policijske postaje također obuhvaća područje Istarskog ipsilona, odnosno dionice autocesta A9 i A8 koje prolaze područjem Istarske županije.

Radom policijske postaje upravlja načelnik.

Postaja pomorske i aerodromske policije Pula-Pola

Adresa: Tršćanska 36, Pula
Poštanski broj: 52100
Telefon: 052/538 839
Telefaks: 052/538 808
e-mail: ppap.pula@mup.hr 

 
 

Načelnik policijske postaje - Damir Vitasović

Postaja pomorske i aerodromske policije Pula-Pola je specijalizirana pomorska i aerodromska policijska postaja II. kategorije sa sjedištem u Puli. Nadležna je za obavljanja poslova nadzora državne granice, kontrole teritorijalnog mora i unutarnjih morskih voda, zaštite suverenih prava nad epikontinentalnim i gospodarskim pojasom, nadzora iz područja morskog ribarstva, sigurnosti plovidbe, sigurnosti civilnog zračnog prometa, suzbijanja nezakonitih migracija i prekograničnog kriminaliteta.

Postaja pomorske i aerodromske policije Pula-Pola podijeljena je na tri pomorska sektora koji su podijeljeni na pet ophodnih rajona te jedan aerodromski sektor koji je podijeljen na tri ophodna rajona.
 
Policijska postaja nadležna je za obavljanje poslova na morskom akvatoriju Istarske županije, odnosno kontrolu prelaska državne granice na pripadajućem graničnom prijelazu Pula na Riječkom Gatu i zaštitu dijela državne granice na moru u dužini od 99 n/m, kao i na području Zračne luke Pula te pripadajućem graničnom prijelazu

Radom policijske postaje upravlja načelnik.