U akvatoriju NP Brijuni u moru pronađeni paketi sa sumnjivom materijom

Slika PU_I/vijesti/2009/06/drogaw.jpg

Prekjučer, 7. lipnja 2009. godine oko 9 sati, PU istarska je zaprimila dojavu od vojnih osoba Nacionalnog parka Brijuni, da su u moru na obali otoka Krasica na Velom Brijunu ispod vojarne Peneda pronašli pakete sa sumnjivom materijom. Izlaskom policije na mjesto događaja utvrđeno je da se radi o paketima sa sadržajem prešane zelene biljne materije nalik na opojnu drogu marihuanu

Prekjučer, 7. lipnja 2009. godine oko 9 sati,  PU istarska je zaprimila  dojavu od vojnih osoba Nacionalnog parka Brijuni, da su u moru  na obali otoka Krasica na Velom Brijunu ispod vojarne Peneda pronašli pakete sa sumnjivom materijom. Izlaskom policije na mjesto događaja utvrđeno je da se radi o paketima sa sadržajem prešane zelene biljne materije nalik na opojnu drogu  marihuanu.

U protekla dva dana policijski službenici PU istarske su   uz povremeno uključivanje djelatnika Lučke kapetanije  i vojnih osoba NP  pretražili područje akvatorija NP Brijuni, Štinjanske luke i Valovina i pronašli ukupno 141 komad cijelih paketa i tri otvorena polovična paketa   sa sadržajem prešane zelene biljne materije nalik na konoplju tipa droge marihuana. Navedeni paketi su izuzeti te će biti dostavljeni u  Centar za forenzična ispitivanja  istraživanja i vještačenja“ Ivan Vučetić“ u Zagrebu. Po dobivenim nalazima vještačenja znati će se sa sigurnošću o kojoj se materiji radi. Policija je  i tijekom današnjeg dana nastavila pretragu područja akvatorija NP Brijuni i   prikupljanju saznanja u svezi porijekla i  drugih okolnosti događaja.



Stranica