Operativna akcija "Park II" - zapljena veće količine droge

Slika PU_I/vijesti/2009/06/Park-2w.jpg

Policijski službenici Odsjeka kriminaliteta droga Policijske uprave istarske, višemjesečnim provođenjem mjera i postupaka u predmetu koji se vodi pod kodnim imenom „PARK II“ zapljenili su veću količinu opojne droge.

Policijski službenici Odsjeka kriminaliteta droga Policijske uprave istarske, višemjesečnim provođenjem mjera i postupaka u predmetu koji se vodi pod kodnim imenom „PARK II“ prikupili su saznanja da se M.B. rođ. 1983. godine, iz Pule, bavi činjenjem kaznenog djela zlouporabe opojnih droga.

Provedenim izvidima utvrđeno je da M. B. kontaktira određene osobe van područja RH radi kupnje veće količine opojne droge heroin.

Dana 22.lipnja nakon ostvarenog kontakta M.B. koji kontakt se zbio na području Matulja (Rijeka) sa osobom koji je koristio osobno vozilo marke Golf BiH reg. oznaka, M.B. je zaustavljen na ulazu u Tunel Učka nakon čega je uhićen.

Pretragom osobnog vozila marke Peugeot, pulskih reg. oznaka, vlasništvo M.B. u vozilu su pronađena 2 paketa pravokutnog oblika ukupne težinske vrijednosti 1148 grama materije za koju je kasnije preliminarnim testiranjem utvrđeno da se radi o opojnoj drogi heroin.

Istog dana na autocesti Rijeka - Zagreb kod vijadukta Osojnik uhićen je drž. BiH, F.M. rođ. 1957. godine, iz Sarajeva, kod kojeg je pretragom osobnog vozila marke Golf, nacionalnih reg. oznaka BiH, pronađeno 14 tisuća Eura.

Osnovano se sumnja da novac koji je pronađen kod M.F. potječe od prodaje droge koju je F.M. prodao M.B.

Pretragom stana u Puli kojeg koristi M.B. pronađeno je 210.8 grama materije za koju je preliminarnim testiranjem utvrđeno da se radi o opojnoj drogi heroin, 29 komada heptanona, 95.4 grama bijele materije nepoznatog kemijskog sastava, 0.8 grama marihuane, 2 digitalne vage, veći broj mobilnih uređaja i SIM kartica te 2 plinska pištolja dok je pretragom stana u Fažani kojeg također koristi M.B. pronađen metalni sef u kojem se nalazilo 6 855 Eura i 28 900 kuna za koji novac se sumnja da je proistekao prodajom droge heroin.

M.B. i F.M. su dana 23. lipnja u 20 sati privedeni u Istražni centar Županijskog suda u Puli zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo zlouporabe opojnih droga iz članka 173. st. 2. KZ RH.

 


Stranica