Operativna akcija "LIM"

U sklopu operativne akcije kodnog naziva "LIM" , koja je trajala više mjeseci, policijski službenici PU istarske, u koordinaciji s USKOK-om i suradnji s policijskim službenicima PU krapinsko-zagorske, dana 23. lipnja proveli su kriminalističku obradu nad 8 osoba s područja PU istarske i područja PU krapinsko-zagorske.

U sklopu operativne akcije kodnog naziva "LIM" , koja je trajala više mjeseci, policijski službenici PU istarske, u koordinaciji s ISKOK-om i suradnji s policijskim službenicima PU krapinsko-zagorske, dana 23. lipnja proveli su kriminalističku obradu nad 8 osoba s područja PU istarske i područja PU krapinsko-zagorske.

Kriminalistička obrada nad osobama provedena je poradi postojanja osnova sumnje da su počinile kaznena djela "Davanje mita", "Zlouporaba položaja i ovlasti", "Izbjegavanje carinskog nadzora" i "Udruživanje za počinjenje kaznenog djela".

U sklopu kriminalističke obrade izvršeno je 6 pretraga stanova, 9 pretraga vozila te je pronađeno više mobilnih uređaja, SIM kartica domaćih i stranih tele-operatera te pisanih bilješki koje upućuju na počinitelje navedenih kaznenih djela.

Nakon provedene kriminalističke obrade, dana 24. lipnja u 9.15 sati četiri osobe su privedene istražnom sucu Županijskog suda u Rijeci.


Stranica