Protuzakonito prebacivanje i ilegalni prelaz državne granice

Dana 27. lipnja u 18 sati u IC županijskog suda u Puli predana su dva državljana Republike Hrvatke, 32 godišnjak i 41 godišnjak iz Rijeke te 38 godišnji državljanin Slovenije zbog osnovane sumje da su počinili kazneno djelo Protuzakonito prebacivanje osoba preko državne granice. Naime, dan prije oko 23 sata na prijelazu preko željezničke pruge Buzet-Rakitovec po policijskim službenicima zatečen je 32 godišnjak kako upravlja vozilom riječkih oznaka dok su u vozilu bila 3 državljana Turske.

 Dana 27. lipnja u 18 sati u IC županijskog suda u Puli predana su dva državljana Republike Hrvatke, 32 godišnjak i 41 godišnjak iz Rijeke te 38 godišnji državljanin Slovenije zbog osnovane sumje da su počinili kazneno djelo Protuzakonito prebacivanje osoba preko državne granice.
Naime, dan prije oko 23 sata na prijelazu preko željezničke pruge Buzet-Rakitovec po policijskim službenicima zatečen je 32 godišnjak kako upravlja vozilom riječkih oznaka dok su u vozilu bila 3 državljana Turske.
Potom je zatečen i 41 godišnjak sa kojim u vozilu su bila 2 državljana Turske i već spomenuti državljanin Slovenije. Svi navedeni su uhićeni te je nad istima provedena kriminalistička obrada kojok prilikom je utvrđeno da su državljani Turske još u Turskoj dogovorili ilegalno prebacivanje do Republike Italije, a što ih je koštalo svakog po 4 500 eura. Isti su na različite načine doputovali do Zagreba potom do Rijeke gdje su ih državljani Hrvatske preuzeli u vozila te prevezli do mjesta zaticanja. Za navedeno državljani Hrvatske su dobili novčani iznos od 300 eura, a za iznos od 500 eura državljanin Slovenije trebao ih je prevesti ilegalno preko državne granice te vlakom prebaciti do Ljubljane.
Državljani Turske su prekršajno sankcionirani, izrečena im je mjera protjerivanja iz Republike Hrvatske te su potom smješteni u Prihvatni centar Ježevo. Državljanin Slovenije je također prekršajno sankcioniran te mu je izrečena mjera protjerivanja iz Republike Hrvatske da bi dana 20. lipnja bio predan djelatnicima Slovenske policije.


Stranica