Međunarodna policijska suradnja tijekom turističke sezone 2009.

Slika PU_I/vijesti/2009/07/Njemci w_0055.jpg

U prostorijama Policijske uprave istarske danas je s početkom u 10.30 sati održana tiskovna konferencija na kojoj je načelnik Policijske uprave istarske, gospodin Loris Kozlevac sa suradnicima predstavio policijske službenike Saveznog ministarstva unutarnjih poslova Republike Austrije i Savezne policije Savezne Republike Njemačke, a koji će tijekom turističke sezone obavljeti policijske poslove na području Policijske uprave istarske.

U prostorijama Policijske uprave istarske, danas je s početkom u 10.30 sati održana tiskovna konferencija na kojoj je načelnik Policijske uprave istarske, gospodin Loris Kozlevac sa suradnicima predstavio policijske službenike Saveznog ministarstva unutarnjih poslova Republike Austrije i Savezne policije Savezne Republike Njemačke, a koji će tijekom turističke sezone obavljati policijske poslove na području Policijske uprave istarske, potom je novinare izvjestio da će temeljem potpisanog Memoranduma o razumijevanju i suradnji između Ravnateljstva policije Ministarstva unutranjih poslova Republike Hrvatske i Ravnateljstva javne sigurnosti Saveznog ministarstva unutarnjih polova Republike Austrije i Sjedišta Savezne policije Savezne Republike Njemačke, tijekom turističke sezone 2009. u Policijskoj postaji Umag, u vremenu od 01.07. do 04.09.2009. godine biti raspoređeno ukupno deset austrijskih policijskih službenika, dok će u Policijskoj postaji Poreč u vremenu od 01.07. do 01.09.2009. godine biti raspoređeno dvoje policijskih službenika.
Austrijski i njemački službenici službu će obavljati s policijskim službenicima Policijske uprave istarske, a u skladu s nalozima nadležnih rukovoditelja Policijske uprave istarske, odjeveni u svoje službene odore, bez oružja.
Zadaća austrijskih i njemačkih policijskih službenika je da pomažu hrvatskoj policiji u obavljanju njezinih dužnosti, posebice u odnosu na unaprijeđenje komunikacije i suradnje s austrijskim i njemačkim turistima, te u prevenciji kaznenih djela kao i unaprijeđenju sigurnosti prometa.
Na tiskovnoj konferenciji govorili su i gospodim Verner Omischl, potpukovnik iz Ministarstva unutarnjih poslova Austrije i gospodin Andre Ullrich, časnik za vezu Savezne policije Njemačke pri Veleposlanstvu Savezne Republike Njemačke u Zagrebu, te su pozdravili suradnju, a sve u cilju efikasnijeg rada te povećanja povjerenja građana u policiju.

Njemački policijski službenici su:
- Dorte Stallbaum i
- Bernd Hentschel

Austrijski policijski službenici su:
- Martina Grabovac i
- Ronald Subosits


Stranica