Zatečen u pokušaju nezakonitog prelaska preko državne granice

Provedenom kriminalističkom obradom nad 26-godišnjim državljaninom Kosova utvrđena je osnovana sumnja da je počinio kazneno djelo krivotvorenje isprava. Osnovano se sumnja da 10. kolovoza u 15 sati preko graničnog prijelaza Plovanija, preinačenom ispravom

Provedenom kriminalističkom obradom nad 26-godišnjim državljaninom Kosova utvrđena je osnovana sumnja da je počinio kazneno djelo krivotvorenje isprava. Osnovano se sumnja da 10. kolovoza u 15 sati preko graničnog prijelaza Plovanija, preinačenom ispravom - njemačkim  travel dokumentom kojeg je posjedovao 2005. godine dok je boravio u Njemačkoj s rokom trajanja na godinu dana,  pokušao protuzakonito prijeći državnu granicu između Hrvatske i Slovenije u  namjeri ponovnog odlaska u Njemačku. Ispravu je preinačio tako što je na datumu trajanja  nožićem djelomično istrugao zadnje dvije brojke na godini.

Nakon provedene kriminalističke obrade protiv državljanina Kosova  slijedi podnošenje kaznene prijave zbog kaznenog djela krivotvorenje isprave i optužnog prijedloga zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nadzoru državne granice.



Stranica