Privedeni zbog više od dvadeset provala i krađa iz vozila

Slika PU_I/vijesti/2009/09/provalnički alat.wjpg.jpg

Djelatnici PP Rovinj i PP Poreč su provedenom kriminalističkom obradom nad dvojicom državljana Kosova u dobi od 44 i 37 godina utvrdili osnovanu sumnju da su počinili preko 20 kaznenih djela krađe i teške krađe provaljivanjem. Osnovano se sumnja da su od polovice srpnja do 26. kolovoza u turističkim naseljima u Rovinju i Poreču

Foto: PU istarska
Djelatnici PP Rovinj i PP Poreč su provedenom kriminalističkom obradom nad dvojicom državljana Kosova u dobi od 44 i 37 godina utvrdili osnovanu sumnju da su počinili preko 20 kaznenih djela krađe i teške krađe provaljivanjem. Osnovano se sumnja da su od polovice srpnja do 26. kolovoza u turističkim naseljima u Rovinju i Poreču provaljivali u vozila i potom ukrali prijenosna računala, navigacijske uređaje, fotoaparate, novčanike s novcem i osobnim dokumentima i time oštetili domaće i strane državljane za više desetaka tisuća kuna. U trenutku zatjecanja prilikom utvrđivanja identiteta, policijskim službenicima su predočili putne isprave za koje je utvrđeno da su krivotvorene, pa protiv njih slijedi podnošenje i kaznene prijave zbog kaznenog djela krivotvorenje isprava. Nakon provedene kriminalističke obrade, obojica su u večernjim satima 27. kolovoza privedeni u Istražni centar Županijskog suda u Puli. Kriminalistička obrada se nastavlja.
 

S obzirom da se tijekom kriminalističke obrade došlo do saznanja da je više krađa počinjeno iz otključanih vozila, upozoravamo građane da višekratno provjere da li je vozilo uistinu zaključano.



Stranica