Ubojstvo u Puli

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je 38-godišnjak iz Pule počinio kazneno djelo ubojstvo i pokušaj ubojstva, a 34-godišnjak iz Zagreba počinio kazneno djelo otmice.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je 38-godišnjak iz Pule počinio kazneno djelo ubojstvo i pokušaj ubojstva, a 34-godišnjak iz Zagreba počinio kazneno djelo otmice. Osnovano se sumnja da su dana 17. siječnja oko 20.30 sati, 40-godišnjak s područja Zagreba i 34-godišnjak, osobnim automobilom marke Audi A6 presreli   38-godišnjaka, predstavili se kao policajci, oteli ga  i odvezli u pravcu Premanture. Na Premanturskoj cesti u blizini streljane prijetili su mu pištoljem koji je tijekom vožnje 34-godišnjaku ispao te ga je 38-godišnjak dohvatio i usmrtio 40-godišnjeg vozača, te ranio 34-godišnjaka. Nakon slijetanja automobila s ceste nastavilo se s fizičkim obračunom nakon čega je 38-godišnjak pobjegao i od strane slučajnog prolaznika doveden u policijsku postaju,  a  34-godišnjak se udaljio.  Dana, 18. siječnja u 11,30 sati  34-godišnjak je zatražio  medicinsku pomoć u OB Pula. Nakon što mu je sanirana ozljeda, isti je doveden u prostorije policijske postaje gdje je uhićen i nakon provedenog kriminalističkog istraživanja uz kaznenu prijavu u večernjim satima  priveden u Istražni centar  Županijskog suda u Puli. 38-godišnjak je također priveden u Istražni centar Županijskog suda u Puli uz adekvatnu kaznenu prijavu.

Motiv je  za sada neutvrđen, poduzimaju se mjere i radnje  na utvrđivanju motiva, kriminalističko istraživanje se nastavlja.



Stranica