Prijetnja i napad na policijskog službenika

Dana 02.02.2010. godine u 10.00 sati u Istražni Centar Županijskog suda u Puli doveden je dvadesetdevetogodišnji D.T. sa područja Umaga za kojeg je provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je počinio kazneno djelo "Prijetnja" i kazneno djelo "Napad na službenu osobu".

 

Dana 02.02.2010. Godine u 10.00 sati u Istražni centar Županijskog suda u Puli doveden je dvadesetdevetogodišnji  D.T.  sa područja Umaga za kojeg je provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je počinio kazneno djelo "Prijetnja" i kazneno djelo "Napad na službenu osobu".

Naime, postupanje prema istom po policijskim službenicima započeto je dana 01.02. oko 12.30 sati, kada je uočen da upravlja sa osobnim automobilom i u počinjenju više prekršaja u prometu. Budući je bježao policijskim službenicima isti je također počinio više prekršaja u promeetu da bi bio sustignut i zaustavljen u ulici Komunela u Umagu.

D.T. nije postupio po zapovjedi policijskog službenika, nego ga je udario s obje ruke u prsa uslijed čega je policijski službenik izgubio ravnotežu, nakon čega je došlo do uporabe sredstava prisile od strane policijskih službenika. Nakon što su ga savladali i vezali predmetni je uhićen i doveden u policijsku postaju gdje je nad istim provedeno kriminalističko istraživanje.

Prilikom napada i uporabe tjelesne snage policijski službenici su zadobili lakše povrede, a uhićenik je zadobio ogrebotinu na licu bez medicinske kvalifikacije.

Protiv D.T. je podnešen optužni prijedlog zbog počinjenja ukupno 11 prekršaja iz oblasti javnog reda i prometa.

Budući je D.T.  napao policijskog službenika i pritom uputio prijetnje podnijet će se i kaznene prijave  zbog počinjenja već navedenih kaznenih djela .



Stranica