Krađa Murtićevih slika

U Istražni centar Županijskog suda u Puli, dana 02.02.2010. godine u 13.30 sati predan je tridesetšestogodišnji T.B. iz Vrsara za koga je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je počinio tešku krađu provaljivanjem u kuću na adresi Vidikovac, Trsine br. 41. u Vrsaru.

 

U Istražni centar Županijskog suda u Puli, dana 02.02.2010. godine u 13.30 sati predan je tridesetšestogodišnji  T.B.  iz Vrsara za koga je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je počinio tešku krađu provaljivanjem u kuću na adresi Vidikovac, Trsine br. 41. u Vrsaru.

Naime, u vremenskom periodu od 19.01.do 22.01.2010. godine provaljeno je u kuću na navedenoj adresi te je tom prilikom, po navodima vlasnice G.V-M. (73) sa prebivalištem u Zagrebu, otuđeno više umjetničkih slika, ukupno 9, od čega 7 ulja na platnu te dvije grafike autora Ede Murtića. Osim navedenog otuđeni su prema navodima i tehnički uređaji.

Prema procjeni oštećene tržišna vrijednost otuđenih umjetnina procjenjena je na milijun i tristo tisuća kuna.

Provedeno je kriminalističko istraživanje u sklopu kojeg je izvršena pretraga prostorija koje koristi T.B. iz Vrsara te je tom prilikom pronađeno pet slika koje su otuđene iz obiteljske kuće na navedenoj adresi i to pet ulja na platnu.
 
Budući je pretragom pronađeno i više umjetnina za koje se ne zna porijeklo, kriminalističko istraživanje se nastavlja, a počinitelj je predan u Istražni centar.


Stranica