Stanje na istarskim prometnicama tijekom vikenda

Slika PU_I/stanje u prometuw.jpg

Proteklog vikenda od 5 do 7. veljače na istarskim prometnicama evidentirane su ukupno 22 prometne nesreće od čega jedna prometna nesreća s poginulim osobama u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, sedam prometnih nesreća s povrijeđenim osobama u kojima je jedna osoba zadobila teške, a 13 osoba lakše tjelesne ozljede, te 14 prometnih nesreća s materijalnom štetom. Najčešće greške kod prometnih nesreća bile su vezane uz neprilagođenu brzinu u 11 prometnih nesreća, a alkohol je bio uzrok u četiri prometne nesreće.


Foto: PU istarska

Proteklog vikenda od 5 do 7. veljače  na istarskim prometnicama evidentirane su ukupno 22 prometne nesreće od čega jedna  prometna nesreća s poginulim osobama u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, sedam prometnih nesreća s povrijeđenim osobama u kojima je jedna  osoba zadobila teške,  a 13 osoba lakše tjelesne ozljede te 14 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Najčešće greške kod prometnih nesreća bile su vezane uz neprilagođenu brzinu u 11 prometnih nesreća,  a alkohol je bio uzrok u četiri prometne nesreće.

Policijski službenici u kontroli i nadzoru prometa ukupno su kontrolirali 411 vozila, te utvrdili su 157 prometnih prekršaja:

  •  nepropisna brzina, 18 prekršaja
  •  nepropisno pretjecanje, 24 prekršaja
  •  vožnja pod utjecajem alkohola, 24 prekršaja
  •  vožnja pod utjecajem droga, dva  prekršaja
  •  vožnja „neregistriranim“ motornim vozilom,  sedam  prekršaja
  •  vožnja u vrijeme zabrane za upravljanje, dva  prekršaja
  •  korištenje mobitela za vrijeme vožnje, osam  prekršaja
  •  nevezivanje sigurnosnog pojasa, 10 prekršaja
  •  ostalo 64 prekršaja
 Iz prometa je isključeno 29 vozača i pet motornih vozila.
 
Zbog grubog kršenja prometnih propisa, policijski službenici uhitili su  sedam osoba zbog vožnje pod utjecajem alkohola ili droga te zbog odbijanja alkotestiranja. U dva slučaja policijski službenici uhitili su vozače motornih vozila zbog vožnje za vrijeme dok im je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom, a budući da ovo prekršajno djelo ima obilježja kaznenog djela protiv vozača slijede i kaznene prijave.    
 

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je kod dvadesetčetverogodišnjeg puljanina sa izmjerenih 2,69 g/kg alkohola u organizmu te mu je utvrđena prisutnost droge (THC) u organizmu.



Stranica