Stanje na istarskim prometnicama tijekom vikenda ( od 5 do 7.ožujka)

Slika PU_I/vijesti/2010/autow.jpg

Proteklog je vikenda od 5 do 7. ožujka, na istarskim prometnicama evidentirano ukupno 16 prometnih nesreća, od čega jedna prometna nesreća s povrijeđenim osobama u kojoj je jedna osoba zadobila lakše tjelesne ozljede i 15 prometnih nesreća s materijalnom štetom

Foto: PU istarska 

Proteklog je vikenda od 5 do 7. ožujka, na istarskim prometnicama evidentirano ukupno 16 prometnih nesreća, od čega jedna  prometna nesreća s povrijeđenim osobama u kojoj je jedna osoba zadobila lakše tjelesne ozljede i 15 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Najčešće greške kod prometnih nesreća bile su vezane uz neprilagođenu brzinu u četiri prometne nesreće te oduzimanje prednosti prolaza u pet  prometnih nesreća, a prisutnost alkohola utvrđena je kod vozača u sedam prometnih  nesreća. 

Policijski službenici su u kontroli i nadzoru prometa kontrolirali ukupno 610 vozila, te utvrdili su 299 prometnih prekršaja, kako slijedi
 
  • nepropisna brzina 96 prekršaja
  • nepropisno pretjecanje 20 prekršaja
  • vožnja pod utjecajem alkohola 37 prekršaja
  • nepoštivanje crvenog svjetla na semaforu tri prekršaja
  • vožnja „neregistriranim“ motornim vozilom  pet  prekršaja
  • upravljanje mot.vozilom prije stjecanja prava na upravljanje dva prekršaja
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje 18 prekršaja
  • nevezivanje sigurnosnog pojasa 20 prekršaja
  • ostalo 98 prekršaja.

Iz prometa je isključeno 40 vozača i 11 vozila.

Zbog kršenja prometnih propisa, policijski službenici su uhitili ili smjestili u posebne prostrije ukupno  sedam  vozača zbog vožnje pod utjecajem alkohola, droga ili odbijanja alkotestiranja. U dvaslučaja policijski službenici utvrdili su da su vozači motornih vozila upravljali vozilima dok im je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom, a budući da ovo prekršajno djelo ima obilježja kaznenog djela protiv vozača slijede i kaznene prijave.    

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je kod 67-godišnjeg vozača iz Umaga, kojemu je izmjerena koncentracija alkohola od 2.40 g/kg alkohola u organizmu. Zbog opasnosti da će ponoviti istovjetni prekršaj osoba je smještena u posebne prostorije dok ne prestanu razlozi zbog kojih je smješten u posebne prostorije (do 12 sati).   



Stranica