Zatečeni u nezakonitom radu

Slika PU_I/vijesti/2010/policajac03.jpg

Dana 20. i 21.travnja u suradnji policije i Državnog inspektorata provedene su kontrole u Trgovačkom društvu Maslinica d.o.o. u Rapcu, kojom prilikom je utvrđeno postojanje obilježja prekršaja nezakonitog rada sukladno odredbama Zakona o strancima za ukupno 26 stranih državljana. Za 24 poljska državljana utvrđeno je da su obavljali poslove masaže bez radnih ili poslovnih dozvola, dok je za jednog njemačkog državljanina i jednu slovačku državljanku utvrđeno da su pružali usluge u turizmu (turističko zastupstvo) bez pribavljenih potvrda o prijavi rada bez radne, odnosno poslovne dozvole. Svi navedeni poslove su obavljali u objektima koji posluju u Trgovačkom društvu Maslinica d.o.o. Procesuiraju se pri Prekršajnom sudu Pazin, Stalna služba Labin zbog navedenog kršenja odredbi iz Zakona o strancima, dok se u vezi prijava njihovog boravka provode odgovarajuće dodatne provjere zakonitosti prijave boravka.


Foto
: Ilustracija

Dana 20. i 21.travnja u suradnji policije i Državnog inspektorata provedene su kontrole u Trgovačkom društvu Maslinica d.o.o. u Rapcu, kojom prilikom je utvrđeno postojanje obilježja prekršaja nezakonitog rada sukladno odredbama Zakona o strancima za ukupno 26 stranih državljana. Za 24 poljska državljana  utvrđeno je da su obavljali poslove masaže bez radnih ili poslovnih dozvola, dok je za jednog  njemačkog državljanina i  jednu  slovačku državljanku utvrđeno da su pružali usluge u turizmu (turističko zastupstvo) bez pribavljenih potvrda o prijavi rada bez radne, odnosno poslovne dozvole. Svi navedeni poslove su obavljali u objektima koji posluju u Trgovačkom društvu Maslinica d.o.o.

Procesuiraju se pri Prekršajnom sudu Pazin, Stalna služba Labin zbog navedenog kršenja odredbi iz Zakona o strancima, dok se u vezi prijava njihovog boravka provode odgovarajuće dodatne provjere zakonitosti prijave boravka.


Stranica