Stanje na istarskim prometnicama tijekom vikenda

Slika PU_I/brzinamala1.jpg

Od 2 srpnja do 4. srpnja 2010. godine na istarskim prometnicama evidentirano je ukupno 41 prometna nesreća, od čega jedna prometna s poginulom osobom, 15 prometnih nesreća s povrijeđenim osobama, te 25 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U spomenutim prometnim nesrećama jedna osoba je smrtno stradala, dok su tri osobe zadobile teške tjelesne ozljede i 16 osoba je zadobilo lake tjelesne ozljede.

Foto: PU istarska

Od  2 srpnja do 4. srpnja  2010. godine na istarskim prometnicama evidentirano je ukupno 41 prometna nesreća, od čega jedna  prometna s poginulom osobom, 15 prometnih nesreća s povrijeđenim osobama, te 25 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U spomenutim prometnim nesrećama jedna osoba je smrtno stradala, dok su tri  osobe zadobile teške tjelesne ozljede  i 16 osoba je zadobilo lake tjelesne ozljede.

 

Najčešće greške kod prometnih nesreća bile su vezane uz neprilagođenu brzinu, 12 prometnih nesreća, nepoštivanje prednosti prolaska u sedam prometnih nesreća, a prisutnost alkohola u prometnim nesrećama utvrđena je kod tri  vozača.

 

Policijski službenici u kontroli i nadzoru prometa ukupno su kontrolirali 625 vozila, a utvrdili su 375 prometnih prekršaja, kako slijedi;

 
  • nepropisna brzina  119  prekršaja,
  • nepropisno pretjecanje  43 prekršaja,
  • vožnja pod utjecajem alkohola 35 prekršaja,
  • vožnja pod utjecajem droga 3 prekršaja,
  • vožnja „neregistriranim" motornim vozilom  15 prekršaja,
  • upravljanje mot.vozilom prije stjecanja prava na upravljanje 2 prekršaja,
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje 13 prekršaja,
  • nevezivanje sigurnosnog pojasa 34 prekršaja,.
 

Iz prometa je isključeno 44  vozača i  15 vozila, od čega je za izdvojiti :

 

U petak,  2. srpnja  oko  0.05 sati na kolniku Savudrijske ulice u Umagu  u nadzoru prometa zatečen je 40- godišnji   vozač osobnog automobila marke Renault, da upravlja pod utjecajem alkohola 2,06 g/kg, pošto je postojala bojazan da će isti nastaviti sa činjenjem prekršaja isti je uhićen te je doveden na Prekršajni Sud u Umagu.

 

U subotu,  3. srpnja oko 7.00 sati na kolniku ulice M.B. Cio u Rovinju u nadzoru prometa zatečen je 27- godišnji   vozač mopeda marke Sanli, da upravlja pod utjecajem alkohola 1,89 g/kg, te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva .

 

U nedjelju, 4. srpnja  oko 4.40 sati na kolniku ulice Š.V. Europe u Rovinju u nadzoru prometa zatečen je 22- godišnji   vozač mopeda marke Gilera , da upravlja pod utjecajem alkohola 1,69 g/kg, te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva .

 
 
 

Stranica