Stanje na istarskim prometnicama proteklog vikenda

Slika PU_I/kontr.-brzinew.jpg

Proteklog vikenda od 9 srpnja do 11. srpnja na istarskim prometnicama evidentirano je ukupno 30 prometnih nesreća, od čega 1 prometna s poginulom osobom, 11 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama, te 18 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U spomenutim prometnim nesrećama jedna osoba je smrtno stradala, dok su dvije osobe zadobile teške tjelesne ozljede i 18 osoba je zadobilo lake tjelesne ozljede.


Foto
: PU istarska

Proteklog vikenda od 9 srpnja do 11. srpnja   na istarskim prometnicama evidentirano je ukupno 30 prometnih nesreća, od čega 1 prometna s poginulom osobom, 11 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama, te 18 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U spomenutim prometnim nesrećama 1 osoba je smrtno stradala, dok su 2 osobe zadobile teške tjelesne ozljede  i 18 osoba je zadobilo lake tjelesne ozljede.

 

Najčešće greške kod prometnih nesreća bile su vezane uz neprilagođenu brzinu kretanja 9 prometnih nesreća, ne držanje razmaka u 4 prometne nesreće,dok je prisutnost alkohola u prometnim nesrećama utvrđena kod 6 vozača.

 

Policijski službenici u kontroli i nadzoru prometa ukupno su kontrolirali 471 vozilo, kojom prilikom su  utvrdili  319 prometnih prekršaja, kako slijedi;

 
  • nepropisna brzina  93  prekršaja,
  • nepropisno pretjecanje  39 prekršaja,
  • vožnja pod utjecajem alkohola 19 prekršaja,
  • vožnja „neregistriranim" motornim vozilom  26 prekršaja,
  • upravljanje mot.vozilom prije stjecanja prava na upravljanje 1 prekršaj,
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje 4 prekršaja,
  • nevezivanje sigurnosnog pojasa 24 prekršaja,.
 


Iz prometa je isključen 21  vozač i  8 vozila, od čega je za izdvojiti :

U petak,  9. srpnja oko 23.50 sati na kolniku ulice Matije Vlačića u Labinu, policijska ophodnja u nadzoru prometa zaustavila  je osobni automobil marke Fiat , čiji se vozač nije zaustavio na znak policijskog službenika, nakon čega je u ulici Balda Lupetine zaustavljen. Utvrđeno je  da vozilom upravlja 29-godišnjak iz Labina pod utjecajem alkohola 1,63 g/kg, te  je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva .

U subotu,  10. srpnja  oko 4.20 sati na kolniku Adamovićeve ulice u Rovinju u nadzoru prometa zatečen je 22-godišnji vozač osobnog automobila marke Renault iz Rovinja da upravlja automobilom pod utjecajem alkohola 1,53 g/kg.  Oduzeta mu je  vozačka dozvola i  isključen je  iz prometa. Naknadno u 4.40 sati on i je zatečen u ulici Kerestinečkih žrtava da upravlja vozilom za vrijeme dok je isključen iz prometa, nakon čega je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva .
 

U subotu,  10. srpnja oko 0.45 sati na kolniku Božićeve ulice u Rovinju u nadzoru prometa zatečen je 22- godišnji   vozač osobnog automobila marke Opel iz Vodnjana da upravlja pod utjecajem alkohola 1,59 g/kg, nakon čega je  smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva .

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Stranica