Rezultati akcije "Sigurnost na moru"

Dana 31. srpnja 2010. godine (subota) u vremenu od 14,00 do 19,00 sati policijski službenici na cijelom akvatoriju PU istarske provodili su pojačane aktivnosti na moru s ciljem podizanja razine sigurnosti kupaća i nautičara.

U subotu, 31. srpnja od 14 do 19 sati policijski službenici na cijelom akvatoriju PU istarske provodili su pojačane aktivnosti na moru s ciljem podizanja razine sigurnosti kupača i nautičara.

Osim preventivnog karaktera, policijski službenici djelovali su i represivno prema počiniteljima koji su glisirali uz obalu te je tako jedanaestorici stranih  državljana uručen opći prekršajni nalog kojim su kažnjeni novčanom kaznom u iznosu od 1000,00 kuna.  Od navedenih 11 osoba, tri su zatečene u glisiranju uz obalu u akvatoriju Pule, šest u akvatoriju Poreča i dva u akvatoriju Rovinja. Prema državljanstvu počinitelja prekršaja glisiranja na udaljenosti manjoj od 300 m od obale, najviše počinitelja su bili državljani Nizozemske odnosno njih petorica, potom slijede troje državljana Njemačke te po jedan državljanin Belgije, Češke i Austrije.

U svezi utvrđenih prekršaja na moru, navodimo da je na području Rovinja pomorska policija kontrolom stranog plovila koji je ujedno kažnjen novčanom kaznom zbog glisiranja,  utvrdila da zapovjednik  plovila nije prethodno ishodovao vinjete u Lučkoj kapetaniji.

Osim navedenog, pomorska policija je novčanom kaznom od 500,00 kuna kaznila i državljana R. Slovenije koji je plivao u luci Krnica na udaljenosti većoj od 100 metara od obale prirodne plaže.

 
 
 


Stranica