Prometne nesreće tijekom vikenda

Slika PU_I/vijesti/policajac_pise_kaznu_uspravna.jpg

Na istarskim prometnicama dogodilo se tijekom vikenda ukupno 47 prometnih nesreća.


Foto: Ilustracija

Na istarskim prometnicama dogodilo se tijekom vikenda  ukupno 47 prometnih nesreća.

Prometne nesreće koje izdvajamo:

U subotu 21. kolovoza oko 11.45 sati u mjestu Štinjan dogodila se prometna nesreća u kojoj je osmogodišnjak zadobio lakše ozljede. Nesreća se dogodila kada se osmogodišnjak upravljajući biciklom marke BMX, izlazeći iz dvorišta na kolnik ulice Put za kanalić oduzeo prednost prolaska osobnom automobilu marke Renault Clio, pulskih reg. oznaka kojim je kolnikom navedene ulice upravljala 31-godišnjakinja iz Pule te je došlo do kontakta prednjeg dijela bicikla i prednjeg dijela osobnog automobila. U prometnoj nesreći osmogodišnjak je zadobio lakše tjelesne ozljede zbog kojih je zadržan u OB Pula. Protiv roditelja od osmogodišnjaka slijedi podnošenje optužnog prijedloga zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
Istoga dana oko 11 sati se u Vodnjanu na raskrižju Državne ceste 21 i Istarske ulice dogodila prometna nesreća u kojoj su dvije osobe zadobile lakše ozljede. Nesreća se dogodila kada je 44-godišnji bosanskohercegovački državljanin s prebivalištem u Italiji upravljajući osobnim automobilom marke Fiat Brava talijanskih nac. oznaka zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad automobilom i prednjim dijelom automobila udario u zadnji dio osobnog automobila Audi A3 njemačkih nacionalnih oznaka kojim je kolnikom državne ceste D21 u istom smjeru ispred njega upravljala 33-godišnja njemačka državljanka. U prometnoj nesreći 38-godišnja putnica i vozač   iz Fiata zadobili su lakše ozljede. Protiv 44-godišnjeg vozača Fiata slijedi podnošenje optužnog prijedloga zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U nedjelju, 22. kolovoza oko 11 sati u Puli na raskrižju Budicinove i Tomasinijeve ulice dogodila se prometna nesreća u kojoj je nastala materijalna šteta. Nesreća se dogodila kada je 46-godišnjak iz Medulina upravljajući osobnim automobilom marke Audi A3 pulskih reg. oznaka kolnikom Budicinove ulice dolaskom na semaforizirano raskrižje, oduzeo prednost prolaska osobnom automobilu Ford Fiesta pulskih reg. oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao 55-godišnjak s područja Svetvinčenta, te je došlo do udara bočnog lijevog dijela «Audia» i prednjeg dijela «Forda». Protiv vozača Audia slijedi podnošenje optužnog prijedloga zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
Istog dana,  oko 12.45 sati se u Puli na raskrižju ulica Rakovčeve i Rimske Centurijacije dogodila prometna nesreća u kojoj je nastala materijalna šteta. Nesreća se dogodila kada je 20-godišnji francuski državljanin marke Renault Kangoo, francuskih nac. oznaka, kolnikom ulice Rimske centurijacije dolaskom na raskrižje sa Rakovčevom ulicom oduzeo prednost prolaska osobnom automobilu marke Mercedes kojim je kolnikom Rakovčeve ulice upravljala 26-godišnja njemačka državljanka te je došlo do kontakta prednjeg dijela osobnog automobila marke Renault i prednjeg dijela osobnog automobila marke Mercedes. Od siline udarca «Mercedes» je odbačen na nogostup gdje je prednjim dijelom udario u zid kuće i prometno zrcalo. Protiv francuskog državljanina slijedi podnošenje optužnog prijedloga zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.



Stranica