Protupravne naplate u Puli i Motovunu

Slika PU_I/napad_sakama.jpg

Policija provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 64-godišnjakom s područja Medulina te 31-godišnjakom i 22-godišnjakom utvrdila osnovanu sumnju da su počinili kaznena djela Protupravna naplata.

Foto: ilustracija

Pulska je policija provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 64-godišnjakom s područja Medulina utvrdila osnovanu sumnju da je počinio kazneno djelo Protupravna naplata na štetu 50-godišnjaka iz Pule. Osnovano se sumnja da je dana 7. studenoga oko 15 sati  64-godišnjak  došao na kućnu adresu 50-godišnjaka te ga zatražio da mu preda  ključeve svoga vozila  te ga je fizički napao i uputio mu razne prijetnje. A sve zbog toga što tvrtka u vlasništvu 50-godišnjaka nije isporučila vozilo koje je 64-godišnjak od njih kupio i veći iznos novca za isto platio.

Protiv 64-godišnjaka slijedi podnošenje kaznene prijave zbog kaznenog djela protupravna naplata redovnim putem.

 

Pazinska je policija provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 31-godišnjakom i 22-godišnjakom, obojica iz Pule, utvrdila osnovanu sumnju da su počinili kazneno djelo protupravne naplate. Osnovano se sumnja da je dana 9. studenoga oko 17.30 sati 31-godišnjak telefonom prijetio  48-godišnjaku iz Poreča da ću mu zapaliti kuću, te mu je poslao poruku prijetećeg sadržaja. Oko 19.30 sati 31-godišnjak je zajedno sa 22-godišnjakom došao do kuće 48-godišnjaka u Motovunu u namjeri da zastrašivanjem i prijetnjama naplati novčani dug koji 48-godišnjak duguje 31-godišnjaku.

 Protiv 31-godišnjaka i 22-godišnjaka slijedi podnošenje kaznene prijave zbog počinjenog kaznenog djela protupravne naplate redovnim putem.



Stranica