Nedozvoljeno nabavio oružje

Slika PU_I/oruzje01.jpg

Postupajući po operativnim saznanjima Umaška je policija provela kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakom iz Umaga te utvrdila osnovanu sumnju da je počinio kazneno djelo Nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih tvari.

Foto: ilustracija

Postupajući po operativnim saznanjima Umaška je policija provela kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakom iz Umaga te utvrdila osnovanu sumnju da je počinio kazneno djelo Nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih tvari. Osnovano se sumnja da je 26-godišnjak u rujnu 2009. godine u Umagu od njemu nepoznate osobe kupio automatsku pušku i razno streljivo. Oružje je 26-godišnjaku oduzeto te protiv njega slijedi podnošenje kaznene prijave zbog počinjenog kaznenog djela Nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih tvari.

 

Apel policije građanima

Policija i ovom prilikom poziva građane koji imaju automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojne projektile s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegove dijelove, streljivo s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno i drugo zabranjeno oružje da vrate isto odnosno da se odazovu u što većem broju akciji dobrovoljne predaje oružja pod nazivom „Manje oružja – manje tragedija“ i svoj dom učine sigurnijim.

Protiv osoba koja dobrovoljno predaju oružje, streljivo, eksplozivna sredstava i drugo, neće se pokretati prekršajni ili kazneni postupak.



Stranica