Provedena preventivna akcija kontrole pješaka u prometu

Slika PU_I/pješaci 1.jpg

Na području Policijske uprave istarske je u petak 19. studenoga od 10 do 14 sati provedena istovremena preventivno-represivna prometna akcija pod nazivom “Kontrola obveze vozača prema pješacima i kontrola poštivanja prometnih propisa od strane pješaka"

Foto: PU istarska

Na području Policijske uprave istarske je u petak 19. studenoga od 10 do 14 sati  provedena istovremena preventivno-represivna prometna akcija pod nazivom “Kontrola obveze vozača prema pješacima i kontrola poštivanja prometnih propisa od strane pješaka“ kojom prilikom su utvrđena 64 prekršaja, od toga:

  • nekorištenje obilježenog pješačkog prijelaza – 3 prekršaja;
  • nepoštivanje crvenog svjetla od strane pješaka – 10 prekršaja;
  • nepropuštanje pješaka na obilježenim pješačkim prijelazima – 14 prekršaja;
  • ostalih prekršaja vozača – 37. 

Slijedom iznijetog možemo zaključiti da je utvrđen znatan broj prekršaja pješaka, te vozača koji nisu propustili pješake na obilježenim pješačkim prijelazima. Preko 50% prekršaja utvrđeno je na području PPrP Pula. 

 

 

Savjeti i apeli pješacima:

- radi bolje uočljivosti nosite svjetliju obuću i odjeću po mogućnosti s flourescentnim i reflektirajućim detaljima

- u vrijeme smanjene vidljivosti (noć, magla) roditelji ili bake i djedovi, pratite svoje školarce do autobusnih stajališta ili škole (naročito djecu nižih razreda)

- izbjegavajte kretanje kolnikom van naseljenih mjesta

- kolnik prelazite po obilježenom pješačkom prijelazu i imajte na umu da ste skupina sudionika koja je slabo vidljiva, naročito za vrijeme smanjene vidljivosti, te da radnje u prometu ne radite brzopleto, već promišljeno i sa oprezom

-  izbjegavajte korištenje različitih elektroničkih uređaja (walkman, mp4 i dr.) prilikom kretanja u cestovnom prometu zbog dekoncentracije te tada mogućih neželjenih opasnih situacija

- osobe starije dobi, budite što opreznije prilikom kretanja (naročito prilikom prelaska kolnika) i budite svjesni svoje sporije reakcije, pa tako i povećane opasnosti po Vas.

 

 

 



Stranica