Krivotvorio prometnu dozvolu

Slika PU_I/ckv_vjestacenje_dokumenata01.jpg

Jučer, 8. studenoga oko 9.30 sati na DC 300,  Buje – Umag u kontroli prometa zatečen je 54-godišnjak s područja Umaga kako upravlja osobnim automobilom marke Alfa Romeo 156 s krivotvorenim dokumentima.

Foto: ilustracija

Jučer, 8. studenoga oko 9.30 sati na DC 300, Buje – Umag u kontroli prometa zatečen je 54-godišnjak s područja Umaga kako upravlja osobnim automobilom marke Alfa Romeo 156, talijanskih nac. oznaka, te je isti poradi sumnje da posjeduje krivotvorenu prometnu dozvolu pozvan u PP Buje.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja  da je 54-godišnjak nakon što je vozilu istekla važnost tehničkog pregleda i prometne dozvole, krivotvorio prometnu dozvolu na način da je tijekom mjeseca studenoga na računalu skenirao dio iste te je kao datum obavljenog tehničkog pregleda  upisao 30.9.2010. godine i na taj način sam produljio tehničku ispravnost vozila.

Automobil je od strane djelatnika Odjela za nadzor carinarnice Pula oduzet i smješten u carinsko skladište. Protiv 54-godišnjaka slijedi podnošenje kaznene prijave i optužnih prijedloga zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Carinskog zakona.



Stranica