Provedena prometna akcija "Nadzor teretnih vozila i autobusa"

Slika PU_I/nadzor T.Aw.jpg

Jučer, 8. prosinca u vremenu od 12 do 17 sati od strane policijskih službenika PU istarske provedena je prometna akcija Nadzor teretnih vozila i autobusa.

Foto: PU istarska

Jučer, 8. prosinca  u vremenu od 12 do 17 sati od strane policijskih službenika PU istarske provedena je prometna akcija Nadzor teretnih vozila i autobusa na platou Tunela učke. Uz policijske službenike u akciji su sudjelovali djelatnici Uprave prometne inspekcije Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Centar za vozila Hrvatske – Stanice za tehnički pregled, Hrvatskih cesta d.o.o - za nadzor ukupne mase, osovinskog pritiska i dimenzije vozila, te djelatnici Carinske uprave.

Prometna akcija provedena je u cilju povećanja stupnja sigurnosti u prometu na cestama, te smanjenja broja i posljedica prometnih nesreća, ausmjerena je na vozila i vozače teretnih motornih vozila i autobusa u cilju provjere poštivanja odredbi Zakona o prijevozu u cestovnom prometu, Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu, te Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Kontrolirano je ukupno 27 teretnih vozila i 2 autobusa kojom prilikom je utvrđeno 16 prekršaja od čega 5 prekršaja iz oblasti Zakona o prijevozu u cestovnom prometu, 7 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i 3 prekršaja iz Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu.

Kod jednog je teretnog vozila utvrđeno  korištenje nedozvoljenog pogonskog goriva – lož ulja, a koje je ujedno bilo opterećeno više od dozvoljenoga i tehnički neispravno, po utvrđenom isto je isključeno iz prometa.

Ovakva praksa i suradnja nastavit će se i u narednom razdoblju.  



Stranica