Rezultati prometne akcije kontrole brzine na području PPrP Pula

Slika PU_I/policajac_promet.jpg

U srijedu 15. prosinca, u vremenu od 15 do 20 sati poradi podizanja stanja sigurnosti prometa na cestama provedena je prometna akcija pod nazivom „Kontrola brzine kretanja vozila“ na području Postaje prometne policije Pula.

Foto: ilustracija

U srijedu 15. prosinca, u vremenu od 15 do 20 sati poradi podizanja stanja sigurnosti prometa na cestama provedena je prometna akcija pod nazivom „Kontrola brzine kretanja vozila“ na području Postaje prometne policije  Pula.

 

Primarni cilj pojačanih aktivnosti je bio smanjenje događanja prometnih nesreća i stradavanja sudionika u prometu sa ciljanim preventivno-represivnim aktivnostima na određenom prostoru.Rečenim pojačanim aktivnostima pokušalo se djelovati na svijest vozača, tj. da se pridržavaju prometnih propisa.

 

U vrijeme provođenja akcije, kontrolirana su 62 vozača i vozila, utvrđeno je 59 prometnih prekršaja, od toga je utvrđen 51 prekršaj brzine.

 

 

Izmjerena prekoračenja brzine:

Do 10 km/h  

U naselju – 6 prekršaja

Od 10 do 20 km/h

U naselju – 20 prekršaja;

Od 10 do 30 km/h

Izvan naselja – 12 prekršaja;

Od 20 do 30 km/h

U naselju – 7 prekršaja;

 Od 30 do 50 km/h

U naselju – 4 prekršaja;

Izvan naselja – 2 prekršaja.

Najveća izmjerena brzina 151 km/h na istarskom „Y“.

Slijedom iznijetog vidljivo je da je utvrđen znatan broj prekršaja brzine, slijedom čega upozoravamo sve sudionike u prometu da prilagode brzinu uvjetima i stanju na cesti, te da se pridržavaju propisanih ograničenja brzine kako ne bi došlo do prometnih nesreća i neželjenih posljedica.

Isto tako upozoravamo sve sudionike u prometu da prilagode brzinu uvjetima i stanju na kolniku (u vrijeme nastupanja zimskih uvjeta) s obzirom da se očekuju zimski uvjeti tijekom nadolazećeg vikenda.



Stranica