Prijetio i napao policajce

Slika PU_I/napad_nozem.jpg

44-godišnjak je uz kaznenu prijavu zbog počinjenih kaznenih djela prijetnje, iznude, napada na službenu osobu i tešku krađu provaljivanjem priveden u Istražni centar Županijskoga suda u Puli.

Foto: ilustracija 

U utorak, 21. prosinca rovinjska je policija zaprimila dojavu da je u caffe baru  u ulici Joakima Rakovca u Rovinju  došlo do narušavanja javnog reda i mira. Dolaskom na mjesto događaja od strane policijskih službenika zatečen je 44-godišnjak iz Rovinja kako razbija inventar caffe bara.   Kada mu je izdana zapovijed da prestane s narušavanjem javnog reda i mira isti se oglušio, počeo prijetiti  te sa nožem u ruci  nasrnuo na policijskog službenika.  Policijski službenici su uz uporabu sredstava prisile svladali 44-godišnjaka te ga izveli van objekta i priveli u prostorije PP Rovinj.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 44-godišnjakom utvrđena je osnovana sumnja da je 21. prosinca oko 23 sata u navedenom caffe baru od 30-godišnjaka iz Rovinja tražio novčani iznos od 3 tisuće kuna,  a kako mu novac nije dan počeo je prijetiti vlasniku i razbijati inventar.

Nadalje, utvrđeno je da je 44-godišnjak istoga dana  u vremenu od 17 do 20 sati provalio u stan 46-godišnjeg talijanskog državljanina te mu otuđio sunčane naočale, sat,  više  mobitela te novčani iznos od oko 2 tisuće kuna pri čemu je oštetio vlasnika za oko 5 tisuća kuna.

Po završetku kriminalističkog istraživanja 44-godišnjak je  uz kaznenu prijavu zbog počinjenih kaznenih djela prijetnje, iznude, napada na službenu osobu i tešku krađu provaljivanjem jučer 22. prosinca u 19 sati priveden u Istražni centar Županijskoga suda u Puli.



Stranica