Priveden počinitelj razbojništva u Puli i Umagu

Slika PU_I/uhicenik03.jpg

Zajedničkim aktivnostima pulske i umaške policije provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 57-godišnjakom iz Zagreba utvrđena je osnovana sumnja da je počinio dva kaznena djela razbojništva u Puli i Umagu.

Foto: ilustracija

Zajedničkim aktivnostima pulske i umaške policije provedeno je kriminalističko istraživanje nad 57-godišnjakom iz Zagreba kojim je utvrđena osnovana sumnja da je počinio dva kaznena djela razbojništva u Puli i Umagu.

Osnovano se sumnja da je 57-godišnjak dana 3. siječnja oko 18 sati u ulici Narodni trg u Puli ušao u kiosk „Tisak“ te od 52-godišnje prodavačice iz Pule zatražio kutiju cigareta nakon čega je uz prijetnju nožem zatražio novac i iz ladice uzeo nekoliko stotina kuna, te se  udaljio u nepoznatom smjeru.

Također je utvrđeno da je dana 4. siječnja oko 17 sati u ulici Dante Alighieri u Umagu ušao u kiosk Glasa Istre i uz prijetnju nožem 46-godišnjoj prodavačici s područja Umaga iz ladice s novcem otuđio više tisuća kuna.

Nadalje, utvrđeno je da je isti počinio prekršaj odavanje skitnji i prosjačenju iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te je protiv njega podnesen optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu.

Po završetku kriminalističkog istraživanja 57-godišnjak je 5. siječnja u poslijepodnevnim satima sproveden u Istražni centar Županijskog suda u Puli.



Stranica