VOZAČI, OPREZ U PROMETU

Slika PU_I/brzina.jpg

Prometne nesreće događaju se kao posljedica neopreznosti i nepoštivanja prometnih propisa od strane sudionika u prometu, a sve u interakciji sa nepovoljnim vremenskim uvjetima na cestama.

Foto: ilustracija

U posljednjih 24 sata na istarskim su se prometnicama dogodile  dvije prometne nesreće s poginulim osobama u kojima su tri osobe smrtno stradale, dvije osobe zadobile su teške tjelesne ozljede, a u dvije odvojene prometne nesreće s povrijeđenim osobama, dvije osobe zadobile su lakše  tjelesne ozljede.

Tijekom siječnja ove godine evidentirane su tri prometne nesreće s poginulim osobama u kojima su četiri osobe smrtno stradale.

Prometne nesreće dogodile su se kao posljedica neopreznosti i nepoštivanja prometnih propisa od strane sudionika u prometu, a sve u interakciji sa nepovoljnim vremenskim uvjetima na cestama (mokri kolnici, slabija vidljivost zbog magle i sl.).  

 U takvim uvjetima, kada na cesti vladaju nepovoljni vremenskiuvjeti  važno je upozoriti kako valja voziti oprezno, a vožnju prilagoditi uvjetima i stanju kolnika, vremenskim prilikama i gustoći prometa. Osobito je važno naglasiti da u uvjetima mokrih kolnika brzinu kretanja treba smanjiti budući da pneumatici na vozilu ne ostvaruju valjanu hvatljivost s kolničkom površinom poradi čega dolazi do proklizavanja i gubitka nadzora nad vozilom.

Pozivamo sve sudionike u prometu na opreznu vožnju te poštivanje propisanih ograničenja i zabrana, budući se prema vremenskoj prognoziu nekoliko slijedećih dana najavljuju nepovoljni vremenski uvjeti za vožnju,a već sutra naoblačenje s povremenom kišom, na Učki i Ćićariji će kiša do kraja dana prijeći u snijeg. Očekuje se i poledica zbog niskih temperatura, ponajprije u predjelima s maglom.



Stranica