Nesavjestan rad u službi

Slika PU_I/policija05.jpg

Policijski službenici PU istarske Odjela gospodarskog kriminaliteta temeljem zahtjeva ŽDO Pula proveli su kriminalističko istraživanje nad 75-godišnjakom iz Pule.

 Foto:ilustracija 

Policijski službenici PU istarske Odjela gospodarskog kriminaliteta temeljem zahtjeva ŽDO Pula proveli su kriminalističko istraživanje nad 75-godišnjakom iz Pule kojim je utvrđena osnovana sumnja da počinio KD "Netočno prikazivanje imovinskog stanja" iz čl. 625 Zakona o trgovačkim društvima, na način da je u svojstvu predsjednika uprave TD iz Pule, zajedno sa tadašnjim članom uprave zaduženim za financije i gospodarstvo, u izlaganjima na skupštini društva održanoj u kolovoz 2009. godine i u razjašnjenjima i obavještenjima danim revizorima društva  tijekom obavljanja revizije financijskih izvješća za 2008. godinu, prikrio prilike društva na način da u istima nije naveo značajne potencijalne obveze društva u ukupnom iznosu od 11 milijuna kuna, a čije dospijeće bi značajno utjecalo na buduće poslovanje društva.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja proslijeđeno je posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.Stranica