U prometnoj nesreći kod Kanfanara poginuo traktorist

Slika PU_I/traktori.bmp

U prometnoj nesreći koja se jučer, 9. veljače oko 18,20 sati dogodila na ŽC 5077 Kanfanar – Žminj, kod skretanja za mjesto Debeljuhi, jedna je osoba smrtno stradala. 

Foto: Ilustracija  

U prometnoj nesreći koja se jučer, 9. veljače oko 18,20 sati dogodila na ŽC 5077 Kanfanar – Žminj, kod skretanja za mjesto Debeljuhi, jedna je osoba smrtno stradala.

Nesreća se dogodila kada 20-godišnji vozač  iz Žminja, upravljajući osobnim vozilom marke Audi A3, nije prilagodio brzinu vozila uvjetima na cesti uslijed čega je  udario u zadnji, neosvijetljeni dio neregistriranog traktora kojim je upravljao 52-godišnjak iz Kanfanara.  Uslijed udara došlo je do prevrtanja traktora i pada vozača, koji je od posljedica nesreće preminuo na mjestu događaja.

Očevid su, uz policijske službenike PP Poreč,  obavili dežurni istražni sudac i županijska državna odvjetnica.

U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđen i 20-godišnjak, protiv kojeg slijedi podnošenje kaznene prijave za kazneno djelo  izazivanje prometne nesreće.

 

UPOZORENJE VOZAČIMA

Dolaskom toplijih dana, na području Istre započinju poljodjelski radovi, kojom prilikom se očekuje  povećan promet traktora  na cesti.

Tijekom 2010. godine dogodilo  se 9 prometnih nesreća  u kojima su sudjelovali vozači traktora i  kojom prilikom su lakše stradale 2 osobe.   

Stoga u cilju povećanja sigurnosti u prometu,  PU istarska upozorava vozače i vlasnike traktora  na sljedeće:

 

  • da prije upotrebe provjere tehničku ispravnost traktora i  njihovih priključnih vozila (ispravnost kočnica i svjetlosne signalizacije) te da iste registriraju,
  • kada upravljaju traktorom, moraju imati položeni vozački ispit ''F'' kategorije (traktori),
  • prije uključivanja vozila u promet, dužni su očistiti blato s kotača, kako isto ne bi nanijeli na suvremeni kolnički zastor.

 

Također upozoravamo i ostale vozače sudionike u prometu na povećanu prisutnost traktora u prometu na cesti, imajući u vidu njihovu brzinu kretanja na cesti, a koja je manja od kretanja ostalih vozila.

PU istarska će u suradnji sa lokalnom samoupravom i stanicama za tehnički pregled organizirati tehničke preglede traktora na terenu.



Stranica