Priopćenje za javnost - Odigrana nogometna utakmica Hrvatska - Češka

Slika PU_I/navijačiw.gif

Tijekom odigravanja nogometne utakmice između reprezentacija Republike Hrvatske i Republike Češke koja je odigrana 9. veljače 2011. godine na Gradskom stadionu "Aldo Drosina" u Puli, policijski službenici PU istarske su utvrdili prekršaje za 10 osoba.

Foto: Ilustracija

 

Tijekom  odigravanja  nogometne utakmice između reprezentacija Republike Hrvatske i Republike Češke koja je odigrana 9. veljače 2011. godine na Gradskom stadionu "Aldo Drosina" u Puli, policijski službenici PU istarske su utvrdili prekršaje za 10 osoba i to kako slijedi:

  • 3 osobe su svađom i vikom u trgovini "Puljanka" u Robnoj kući u centru Pule prije početka utakmice remetili javni red i mir
  • 2 osobe su pod vidnim utjecajem alkohola pokušali ući na stadion (odbili alkotest)
  • 2 osobe su se međusobno potukle na sjevernoj tribini stadiona tijekom odigravanja nogometne utakmice
  • 1 osoba koja je tijekom odigravanja nogometne utakmice sa sjeverne tribine poticala na napad na policijske službenike.
  • 2 osobe su se tijekom odigravanja utakmice na sjevernoj tribini skinuli goli do pojasa, a na tijelu su imali istetovirane neprimjerene sadržaje čime su izazvali zgražanje ostalih gledatelja; privedeni su u prostorije PU istarske, nad njima je provedena prekršaja obrada te su danas privedeni na Prekršajni sud u Puli zbog počinjenog prekršaja iz čl. 4 Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima

Za sve osobe protiv kojih je podnesen optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja zatražit će se i zaštitna mjera zabrane prisustvovanja nogometnima utakmicama hrvatske nogometne reprezentacije.

Osim navedenih, prije odigravanja nogometne utakmice preventivno su zadržane dvije osobe koje su bile pod utjecajem alkohola (1,25 i 1,50 promila).

Navedeni slučajevi su pojedinačni te prije, za vrijeme i nakon utakmice nije bilo većih problema koji bi utjecali na stanje sigurnosti.

Treba istaknuti da su policijski službenici PU istarske bili u potpunosti pripravni za osiguranje nogometne utakmice sukladno sačinjenom planu te da su poduzimali adekvatne mjere i radnje od ranih popodnevnih sati: kontrola prometa na cijelom području PU istarske, nadzor mjesta na kojima su se okupljale navijači i nadzor navijačkih skupina koje su u različitom vremenu dolazili u grad, a na samom stadionu je bio angažiran dovoljan broj policijskih službenika radi provođenja mjera osiguranja nogometne utakmice na kojoj je bilo prisutno 9000 gledatelja.



Stranica