Novoimenovani generalni Konzul Republike Italije, g. Renato Cianfarani posjetio PU istarsku

Slika PU_I/konzul u PU istarskoj.jpg

Generalni konzul Republike Italije u Rijeci, gospodin Renato Cianfarani, posjetio je danas oko 13,00 sati PU istarsku, gdje mu je dobrodošlicu zaželio načelnik uprave, g. Mladen Blašković. Novoimenovani konzul dužnost je preuzeo krajem siječnja 2011. godine od svog prethodnika, gospodina Fulvia Rustica, te je nakon prvog službenog posjeta Istri 10. veljače, danas, po prvi puta posjetio i prostorije PU istarske.

Foto: PU istarska  

Generalni konzul Republike Italije u Rijeci, gospodin Renato Cianfarani, posjetio je danas oko 13,00 sati PU istarsku, gdje mu je dobrodošlicu zaželio načelnik uprave, g. Mladen Blašković. Novoimenovani konzul dužnost je preuzeo krajem siječnja 2011. godine od svog prethodnika, gospodina Fulvia Rustica, te je nakon prvog službenog posjeta Istri  10. veljače, danas, po prvi puta posjetio i prostorije PU istarske.

Načelnik Blašković čestitao je Konzulu na imenovanju te zaželio uspjeh u radu. Naglasio je kako je suradnja sa talijanskim Konzulatom izuzetno dobra, te izrazio želju da se takva suradnja i dalje nastavi. Načelnik  je Konzula ukratko upoznao sa stanjem sigurnosti na području policijske uprave, te sa činjenicom da Istru posjeti više od 500 000 talijanskih državljana godišnje. Osim toga, istaknuo je kako u Istri živi 350 talijanskih državljana sa statusom privremenog ili stalnog boravka, a 7% stanovništva pripada talijanskoj nacionalnoj manjini.

Generalni konzul Cianfarani zahvalio se na toplom prijemu i izrazio zadovoljstvo što je na jednom od svojih prvih obilazaka Istre upoznao Načelnika policijske uprave, baš iz razloga dobre dosadašnje suradnje koju bi svakako valjalo zadržati. Istaknuo je kako je, iako je tek mjesec dana na ovoj dužnosti, zamijetio kako je osjećaj sigurnosti jako visok. Zahvalio se Načelniku na informacijama o talijanskim državljanima koje je dobio i izrazio zadovoljstvo malim brojem štetnih događaja u kojima sudjeluju  talijanski državljani. G. Cianfarani je upoznao Načelnika kako je od svojih suradnika u Kabinetu Generalnog konzula dobio informacije o suradnji u prethodnom razdoblju, te je upoznat i sa nekim konkretnim slučajevima vrlo uspješne suradnje sa istarskom policijom, na čemu se iskreno zahvalio i izrazio zadovoljstvo i nadu da će se suradnja i u budućnosti nastaviti na taj način.



Stranica