Požar kuće u Červaru i vozila na Ipsilonu

Slika PU_I/pozar02.jpg

Požari s većom materijalnom štetom na području PU istarske tijekom jučerašnjeg dana.

Foto: Ilustracija 

Jučer je oko 12,45 sati u Červar Poratu, u ulici Kana, došlo do požara vikend kuće, koja se nalazi u fazi renoviranja, vlasništvo 39-godišnjeg slovenskog državljanina.

Obavljenim očevidom, uz nazočnost inspektora za zaštitu od požara PU istarske, utvrđeno je kako je do požara došlo u dnevnom boravku, zbog kvara na električnom kablu, nakon čega je vatra zahvatila i kuhinju.

Požar su ugasili djelatnici JVP Poreč, a materijalna šteta procijenjena je na oko 50 tisuća kuna.

Drugi požar dogodio se nešto kasnije, oko 14,00 sati, na Istarskom ipsilonu, na dionici Rogovići – Žminj. Krećući se u smjeru Žminja, 44-godišnjaku iz Pazina se tijekom  vožnje ugasilo vozilo Renault Laguna, pulskih registarskih oznaka, koje se nakon 100-injak metara zaustavilo. Ubrzo se iz prostora motora pojavio dim, a nakon toga i vatra koja je zahvatila čitav gornji dio motora.

Obavljenim očevidom, utvrđeno je kako je uzrok požara kvar na dovodu goriva koji je uzrokovao zapaljenje benzinskih para.

Požar su ugasili djelatnici JVP Pazin, a materijalna šteta procijenjena je na oko 10 tisuća kuna.

Zbog požara na vozilu, u vremenu od 14,20 do 15,25 sati,  za sav je promet bila zatvorena dionica B-8, čvor Rogovići – Žminj, nakon čega se prometovalo jednom prometnom trakom uz policijsku regulaciju. Promet je u potpunosti normaliziran u 6,00 sati.



Stranica