Prijevara u gospodarskom poslovanju

Slika PU_I/policija natpis2.jpg

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, buzetska je policija utvrdila osnovanu sumnju da su poduzeće iz Dugog Sela i njegova direktorica, 34-godišnjakinja iz Koprivnice, počinili kazneno djelo prijevare u gospodarskom poslovanju.

Foto: PU istarska  

 

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, buzetska je policija utvrdila osnovanu sumnju da je direktorica poduzeća iz Dugog Sela, 34-godišnjakinja iz Koprivnice, počinila kazneno djelo prijevare u gospodarskom poslovanju.

Naime, 34-godišnjakinja je u kolovozu 2009. godine, u nakani da za svoje poduzeće iz Dugog Sela ostvari protupravnu imovinsku korist, od poduzeća iz Lanišća kupila i preuzela veću količinu drvnog asortimana, neistinito predočivši da će robu platiti po dospijeću računa. Pritom je predala i bjanko zadužnicu od 100 tisuća kuna, unaprijed znajući da se uplata neće moći izvršiti zbog nedostatka novčanih sredstava na računu, a čime je poduzeće iz Lanišća oštetila za oko 46 tisuća kuna.

Protiv direktorice i poduzeća iz Dugog Sela, Općinsko državno odvjetništvo u Sesvetama podignulo je optužnicu za prijevaru u gospodarskom poslovanju.



Stranica