U prometnoj nesreći teško ozlijeđena pješakinja

Slika PU_I/alkotest02.jpg

U prometnoj nesreći koja se u subotu oko 14,00 sati dogodila u Voltićevoj ulici u Puli jedna je osoba zadobila teške, a dvije lake tjelesne ozljede.

Foto: Ilustracija 

U prometnoj nesreći koja se u subotu oko 14,00 sati dogodila u Voltićevoj ulici u Puli jedna je osoba zadobila teške, a dvije lake tjelesne ozljede.

Nesreća se dogodila kada je 53-godišnjak iz Pule, upravljajući vozilom Citroen Xsara Picasso, pulskih registarskih oznaka, kolnikom Voltićeve ulice, neposredno prije križanja sa Meštrovićevom ulicom u oštrom i nepreglednom zavoju ulijevo, uslijed neprilagođene brzine, u zanošenju prešao na lijevu prometnu traku, namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera. Nakon toga se, ponovno u zanošenju, vratio na desnu prometnu traku i u raskrižju Voltićeve i Meštrovićeve ulice prešao van kolnika, gdje je u kritičnom trenutku na pješačkom nogostupu zadnjim lijevim dijelom vozila naletio na 53-godišnju pješakinjuiz Pule. Uslijed siline udara, pješakinja je odbačena na prometni znak i rasvjetni stup na zemljanoj površini, a i samo vozilo je zadnjim lijevim dijelom udarilo u  navedeni prometni znak i rasvjetni stup, nakon čega se nastavilo nekontrolirano kretati u smjeru sjevera, gdje se zaustavilo na  parkirališnom  prostoru Voltićeve ulice. Uslijed siline udara  dijelovi vozila, kao i oštećenog  prometnog znaka i rasvjetnog stupa razletjeli su se po mjestu događaja te su ozlijedili 71-godišnjaka iz Pule, koji je neposredno prije nesreće parkirao vozilo Renault Clio, pulskih registarskih oznaka na parkirališnom prostoru Voltićeve ulice i u trenutku  nesreće izlazio iz vozila.

Nakon nesreće, 53-godišnji je vozač ostavio vozilo na mjestu događa te se pješice udaljio, no ubrzo je pronađen i uhićen, a alkotestiranjem je utvrđeno da je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola (2,47 g/kg).

U prometnoj nesreći pješakinja je zadobila teške tjelesne ozljede, a 53-godišnjak i 71-godišnjak lake tjelesne ozljede.

Po završetku kriminalističkog istraživanja, protiv 53-godišnjeg vozača slijede kaznene prijave za kaznena djela izazivanje prometne nesreće i nepružanje pomoći osobi koja je teško tjelesno ozlijeđena u prometnoj nesreći, a isti je jučer oko 14,00 sati predan u Istražni centar Županijskog suda u Puli.



Stranica