Stanje sigurnosti cestovnog prometa u PU istarskoj

Slika PU_I/promet.jpg

Na istarskim se prometnicama tijekom vikenda dogodilo 20 prometnih nesreća, od čega 6 s ozlijeđenim osobama i 14 nesreća s materijalnom štetom.

Foto: Ilustracija  

Vikend  25. do 27. ožujka  2011. godine

Ukupno  –  20  prometnih nesreća

S ozlijeđenima osobama –  6 prometnih nesreća

S materijalnom štetom –  14 prometnih nesreća

Stradalo ukupno  –  8 osoba  od kojih je 1 osoba zadobila teške, a 7 osoba lakše tjelesne ozljede

 

Najčešće greške kod prometnih nesreća bile su:

  • neprilagođena brzina kretanja - 6 prometnih nesreća,
  • alkohol - 3  prometne  nesreće.

 

Ukupno je kontrolirano 580 vozila i utvrđeno je 278 prometnih prekršaja, kako slijedi;

  • nepropisna brzina  78 prekršaja,
  • nepropisno pretjecanje 7 prekršaja,
  • vožnja pod utjecajem alkohola  54 prekršaja,
  •  vožnja ''neregistriranim''motornim vozilom 10 prekršaja
  • nevezivanje sigurnosnim pojasom 34 prekršaja,
  •  nekorištenje zaštitne kacige 3 prekršaja.

 

Iz prometa je isključeno 60 vozača i 9 vozila,

Dana 26. ožujka 2011. godine (subota) oko 15,10 sati, 53 godišnji B.Š. iz Kršana, upravljajući osobnim automobilom marke Mitshubishi, iako je u organizmu imao alkohola (3,02 g/kg), na kolniku državne ceste D-64 u naselju Blaškovići, uzrokovao je prometnu nesreću, na način da je ,uključujući se u promet,  skrećući u lijevo, udario osobni automobil marke Renault kojim je upravljala 30 godišnja T.S., koja je  u nesreći zadobila lake tjelesne ozljede.Vozač B.Š. je, sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Dana 26. ožujka 2011. godine (subota) oko 14,55 satiu Puli, na kolniku Voltićeve ulice ,u nadzoru prometa zatečen je 43 godišnji J.A. iz Pule, vozač osobnog automobila marke Renault, kojom prilikom je provedenim alkotestiranjem utvrđena koncentracija alkohola od 2,40 g/kg, nakon čega je isti sukladno članku 134. Prekršajnog zakona uhićen te doveden na Prekršajni Sud u Puli.

Dana 27. ožujka 2011. godine (nedjelja) oko 00,05 satiu Puli, na kolniku Mutilske ulice u nadzoru prometa zatečen je 43 godišnji M.Š. iz Pule, vozač mopeda marke Piaggio, kojom prilikom je  provedenim alkotestiranjem utvrđena koncentracija alkohola od 1,73 g/kg, nakon čega je isti sukladno članku 134. Prekršajnog zakona uhićen te doveden na Prekršajni Sud u Puli, gdje mu je određeno zadržavanje od 7 dana u Zatvoru u Puli. Vozač  M.Š. već je evidentiran zbog prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola.



Stranica