Edukacija osnovnoškolaca u Labinu

Slika PU_I/prometna edukacij Labin4.jpg

Foto: PU istarska  

U okviru redovitih preventivnih aktivnosti koje se provode na području Policijske uprave istarske, jučer je u Labinu održana prometna edukacija učenika OŠ ''Matija Vlačić'', a kojoj je cilj bio upozoriti djecu na opasnosti koje im prijete kada u prometu sudjeluju kao vozači bicikla.

Uz pješake i motocikliste, upravo se vozači bicikla ubrajaju među najugroženije sudionike u prometu te je stoga nužno razvijati prometnu kulturu građana od najranije dobi, a sve s ciljem zaštite navedenih kategorija, ali i povećanja sveukupnog stanja sigurnosti na području Istarske županije.

Osnovnoškolci su se imali prilike upoznati s osnovnim prometnim pravilima koje je potrebno poznavati kada se u prometu pojavljuju u svojstvu vozača bicikla, odnosno educirani su o slijedećim temama:

  • ispravnost bicikla, osobito svjetala i kočnica;
  • oprema vozača bicikla (obavezno korištenje kacige, reflektirajućeg prsluka ili reflektirajuće biciklističke odjeće);
  • način upravljanja biciklom (upravljanje biciklom na način koji ne umanjuje stabilnost, pravovremeno davanje znaka rukom prilikom skretanja i ostalo).

Nakon što su svladali poznavanje prometnih propisa, učenici su imali prilike vježbati vožnju na poligonu, obzirom je tijekom sutrašnjeg dana u suradnji s HAK-om Pula organizirano ''polaganje vozačkog ispita'' za vozače bicikla.

Kako bi se zaštitila djeca kao sudionici u prometu, policijski službenici Policijske postaje Labin nastavit će i u narednom razdoblju s provođenjem ovakvih preventivnih aktivnosti.



Stranica