Pojačane aktivnosti povodom Međunarodnog praznika rada

Slika PU_I/policajac na motoru i veza.jpg

Završetkom vikenda, na istarskim se prometnicama, kao i graničnim prijelazima očekuje intenziviranje prometa, pogotovo u nedjelju (1. svibnja) i ponedjeljak (2. svibnja).

Foto: Ilustracija 

Praćenjem  stanja sigurnosti na istarskim prometnicama, utvrđeno je da se u dane prvosvibanjskih praznika događaju prometne nesreće s najtežim posljedicama pa se tako prošle godine dogodilo 38 prometnih nesreća, od čega čak 12 prometnih nesreća sa 16 ozlijeđenih osoba. Jedna prometna nesreća bila je osobito teška iz razloga što je u njoj jedna osoba smrtno stradala, jedna je zadobila teške tjelesne ozljede, a jedna je lakše ozlijeđena. Najčešća greška vozača kod tih prometnih nesreća bila je nepropisna ili neprilagođena brzina kretanja, a evidentirano je i 5 vozača koji su sudjelovali u nesrećama i upravljali vozilima pod utjecajem alkohola.

 

S ciljem smanjenja prometnih nesreća s najtežim posljedicama te stradavanja u prometu općenito, policija će u dane vikenda preventivno-represivnim aktivnostima pojačati nadzor prometa i kontrolu vozača na cestama.   

Također apeliramo na sve sudionike u prometu na poštivanje prometnih propisa, odnosno da:

  • prilagode brzinu kretanja vozila uvjetima i stanju na cestama,
  • ne upravljaju vozilima ukoliko su konzumirali alkohol ili opojna sredstva,
  • koriste sigurnosni pojas,
  • ne upravljaju neregistriranim vozilima
  • ne upravljaju vozilima prije stjecanja prava na upravljanje.

 

Sa završetkom vikenda, na istarskim se prometnicama, kao i graničnim prijelazima očekuje i intenziviranje prometa, pogotovo u nedjelju (1. svibnja) i ponedjeljak (2. svibnja) te stoga savjetujemo građanima da u slučaju nastanka prometne gužve budu tolerantni prema ostalim sudionicima u prometu.Stranica