Provale u vozila – zaštitite se!

Slika PU_I/krada_iz_auta.jpg

Tijekom jučerašnjeg dana na području Policijske uprave istarske zabilježene su tri teške krađe, gdje je meta napada nepoznatih počinitelja bilo osobno vozilo.

Foto: Ilustracija  

Tijekom jučerašnjeg dana na području Policijske uprave istarske zabilježene su tri teške krađe, gdje je meta napada nepoznatih počinitelja bilo osobno vozilo.

Prvo je u Limskom kanalu oko 14 sati nepoznati počinitelj provalio u osobni automobil marke Fiat Strada, njemačkih nacionalnih oznaka, na način da je prikladnim predmetom, ubadanjem u cilindar brave, nasilno otvorio ulazna vrata te je iz unutrašnjosti vozila otuđio novčanik s dokumentima i manji novčani iznos, čime je 44-godišnjeg državljanina Njemačke oštetio za  oko 700 kuna.

Slijedeća teška krađa uslijedila je oko 15,40 sati na gradilištu kod Kaštelira. Ovdje je nepoznati počinitelj provalio u automobil marke Škoda Fabia, čakovečkih registarskih oznaka, koji je bio parkiran van kolnika, tako da je razbio staklo na vozilu i otuđio jednu torbu s osobnim stvarima i ispravama 57-godišnjaka iz Nedelišća, čime je njega i poduzeće iz Čakovca oštetio za oko 2.500 kuna.

Posljednja provala dogodila se na parkiralištu kod groblja u Novigradu, gdje je nepoznati počinitelj također razbio staklo na vratima vozila marke Renault Modus, pulskih registarskih oznaka te je sa sjedala otuđio žensku torbicu s osobnim dokumentima i bankovnim karticama, čime je 48-godišnju vlasnicu iz Umaga oštetio za oko 2 tisuće kuna.

Policija traga za počiniteljima ovih kaznenih djela, a građanima savjetujemo da primjenjuju slijedeće mjere samozaštite, kako i sami ne bi postali žrtvama ovakvih delikata:

  • Pakirajte na vidljivom i po mogućnosti čuvanom parkiralištu!
  • Torbice,  putne torbe i druge predmete ne ostavljajte na vidljivom mjestu (policama, sjedalima)!
  • Vrećice ili torbice koje nisu dragocjene  privlače pozornost lopova pa materijalna šteta može biti veća od ukradenih predmeta!
  • Prtljagu stavljajte u vozilo neposredno pred putovanje!
  • Ako je moguće ne ostavljajte ključeve u vozilu bez nadzora (autopraonice, servisi)!
  • Kada ostavljate vozilo, zatvorite sva vrata i prozore, poklopce prtljažnika i spremnika za gorivo!
  • Ako imate mogućnost, izvucite audio i video opremu vašeg vozila!
  • Uključite alarmni uređaj!


Stranica