Zlouporabio ovlasti

Slika PU_I/novac-kune.bmp

Pazinska je policijs, provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrdila osnovanu sumnju da je 32-godišnjak iz Novigrada počinio kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti.

Foto: Ilustracija  

Pazinska je policija početkom travnja ove godine zaprimila prijavu poduzeća iz Kastva protiv 32-godišnjeg djelatnika iz Novigrada, koji je u svojstvu terenskog komercijaliste za područje Istre imao na zaduženju vozilo marke Citroen Berlingo, riječkih registarskih oznaka i za njega pripadajuću karticu za točenje goriva.  U petak je, provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrđeno kako je 32-godišnjak od sredine veljače do početka travnja napravio oko 10 tisuća kilometara, za što je potrošio oko 750 litara goriva, no u navedenom je razdoblju putem zadužene kartice natočio oko 2.500 litara goriva, čime je neovlaštenim korištenjem kartice, zadužene isključivo za točenje goriva u navedeno vozilo i u poslovne svrhe, poduzeće iz Kastva oštetio za oko 18 tisuća kuna.

Protiv 32-godišnjaka slijedi podnošenje kaznene prijave redovnim putem za počinjeno kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti.



Stranica