Teško ozlijeđen u sukobu

Slika PU_I/policija natpis i grb.jpg

U sukobu koji se dogodio jučer oko 1 sat u ugostiteljskom objektu u Ljubljanskoj ulici u Umagu jedna je osoba teško ozlijeđena, dok su dvije osobe zadobile lakše ozlijede.

Foto: PU istarska 

U sukobu koji se dogodio jučer oko 1 sat u ugostiteljskom objektu u Ljubljanskoj ulici u Umagu jedna je osoba teško ozlijeđena, dok su dvije osobe zadobile lakše ozlijede.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 20-godišnjak s područja Poreča iz nepoznatog razloga udario 20-godišnjeg državljanina Makedonije koji je u ugostiteljskom objektu prolazio pored njega, a potom ga i srušio na tlo. Makedoncu su ubrzo pristupili u pomoć dvojica prijatelja, 34-godišnjak i 22-godišnjak, obojica državljani Makedonije,  nakon čega je izbio sukob u kojem je Porečan oštrim predmetom zadao više ubodnih rana 34-godišnjaku i 22-godišnjaku. U pokušaju da ga spriječi u daljnjem napadu, 20-godišnji državljanin Makedonije prišao mu je s leđa, no u tom je trenutku  mladić oštrim predmetom porezao i njega. Sukob između gostiju zaustavio je vlasnik ugostiteljskog objekta, koji je pozvao i hitnu pomoć. Ozlijeđeni 34-godišnjak i 22-godišnjak prevezeni su u OB Izola, gdje je utvrđeno kako je 34-godišnjak zadobio teške, a 22-godišnjak lakše ozlijede, dok je u Domu zdravlja Umag utvrđeno kako je i 20-godišnji državljanin Makedonije također lakše ozlijeđen.

Odmah nakon fizičkog sukoba, 20-godišnjak s područja Poreča udaljio se s mjesta događaja, no policijski službenici ubrzo su kod naselja Kršete zaustavili vozilo marke Reanault Megane, pulskih registarskih oznaka, u kojem se u svojstvu suvozača nalazio mladi napadač.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja kako je mladić na štetu 34-godišnjaka počinio kazneno djelo teške tjelesne ozljede, a tereti ga se i za pokušaj teške tjelesne ozljede na štetu 22-godišnjaka i 20-godišnjaka. Jučer oko 18 sati, Porečan je priveden u Istražni centar Županijskog suda u Puli.



Stranica