Izazvao prometnu pod utjecajem alkohola

Slika PU_I/palica na nozi.jpg

Jučer se oko 22 sata na ŽC-5002, kod mjesta Gradina, dogodila prometna nesreća u kojoj su dvije osobe teško ozlijeđene.

Foto: PU istarska  

Jučer se oko 22 sata na ŽC-5002, kod mjesta Gradina, dogodila prometna nesreća u kojoj su dvije osobe teško ozlijeđene.

Nesreća se dogodila kada je 24-godišnjak s područja Vrsara, koji se kretao vozilom marke Mercedes, pulskih registarskih oznaka, kolnikom lokalne ceste iz smjera Marasi u smjeru Gradine, dolaskom na raskrižje sa županijskom cestom, prošao bez zaustavljanja na znak STOP i oduzeo prednost motociklu koji se kretao cestom s prednošću prolaska u smjeru Vrsara. U tom trenutku došlo je do udara prednjeg dijela motocikla marke Peugeot, talijanskih registarskih oznaka, u prednju stranu osobnog automobila.

Vozač motocikla, 40-godišnja i njegova 34-godišnja suputnica, oboje državljani Italije, u nesreći su zadobili teške tjelesne ozljede te su prevezeni u OB Pula.

Izvršenim alkotestiranjem, utvrđeno je kako je 24-godišnjak upravljao vozilom pod utjecajem alkohola (0,64 g/kg), dok je provjerama utvrđeno da je 40-godišnji državljanin Italije upravljao motociklom prije stjecanja prava na upravljanje.

Poradi počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće, protiv 24-godišnjaka slijedi podnošenje kaznene prijave, dok protiv državljanina Italije slijedi optužni prijedlog radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.



Stranica