Nastavak kriminalističkog istraživanja malverzacija prilikom kupnje nekretnina

Slika PU_I/novac01.jpg

Foto: Ilustracija 

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem u predmetu malverzacija prilikom kupnje i prodaje nekretnina na štetu trgovačkog društva iz Pule, utvrđeno je da su 64-godišnjakinja iz Rovinja, kao odgovorna osoba u oštećenom trgovačkom društvu, zajedno s 50-godišnjakom, 42-godišnjakom i 27-godišnjakom iz Rovinja, u namjeri da za sebe pribave znatnu nepripadnu imovinsku korist, koristeći se svojom funkcijom te postupajući suprotno interesima trgovačkog društva iz Pule, tijekom 2007. i 2008. godine od prodavatelja kupovali nekretnine po znatno većim cijenama od uobičajenih na tom području, a u ugovorima o kupoprodaji prikazivali više cijene od stvarno isplaćenih, dok su razliku između prikazane i stvarno isplaćene cijene zadržavali za sebe.

Na opisani način su prijavljeni za sebe pribavili znatnu nepripadnu imovinsku korist, oštetivši pritom trgovačko društvo iz Pule za oko 6,2 milijuna kuna.

Zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti, kao i pomaganja u istom kaznenom djelu, protiv prijavljenih je podneseno izvješće Županijskom državnom odvjetništvu u Puli.

Policijski službenici Policijske uprave istarske nastavljaju kriminalističko istraživanje.



Stranica