Protuzakoniti ribolov

Slika PU_I/pomorac.JPG

Jučer oko 14,40 sati, na kolniku Ulice Valelunga, policijski službenici Postaje prometne policije Pula zaustavili su prilikom kontrole prometa vozilo marke Fiat Bravo, pulskih registarskih oznaka, u kojem se u svojstvu suvozača nalazio 50-godišnjak iz Pule. 

Foto: PU istarska  

Jučer oko 14,40 sati,  na kolniku Ulice Valelunga, policijski službenici Postaje prometne policije Pula zaustavili su prilikom kontrole prometa vozilo marke Fiat Bravo, pulskih registarskih oznaka, u kojem se u svojstvu suvozača nalazio 50-godišnjak iz Pule. Budući je pregledom vozila, u prtljažnom prostoru pronađena  ronilačka oprema i neočišćene školjke (dagnje), daljnje postupanje preuzeli su policijski službenici Postaje pomorske policije Pula.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je  50-godišnjak počinio kazneno djelo protuzakonitog ribolova, na način da je jučer između 13 i 14 sati, na potezu od rta Proština do kampa Puntižela, roneći na dah izlovio oko 24 kilograma dagnji. Obzirom je školjke izlovio na području gdje je to zabranjeno, odnosno u zoni bez monitoringa, protiv Puljanina slijedi podnošenje kaznene prijave redovnim putem.

Pomorska je policija od 50-godišnjaka oduzela ronilačku opremu i izlovljene školjke, koje su jučer oko 18,45 sati vraćene u more na Riječkom gatu u luci Pula.



Stranica