Najava info-punkta ''Prevencija i zaštita od provalnih krađa''

Slika PU_I/provale.jpg

U cilju održavanja povoljnog stanja sigurnosti i smanjenja imovinskih delikata na štetu domaćih i stranih gostiju, Policijska postaja Buje će u srijedu (1. lipnja) od 10 do 13 sati kod Lovačkog doma u Istarskoj ulici provesti preventivno-edukacijsku aktivnost ''Prevencija i zaštita od provalnih krađa''.

Foto: PU istarska

U cilju održavanja povoljnog stanja sigurnosti i smanjenja imovinskih delikata na štetu domaćih i stranih gostiju, Policijska postaja Buje će u srijedu (1. lipnja) od 10 do 13 sati kod Lovačkog doma u Istarskoj ulici provesti preventivno-edukacijsku aktivnost ''Prevencija i zaštita od provalnih krađa''.

Cilj ove akcije, koja se provodi u sklopu pripremnih aktivnosti u okviru projekta ''Sigurna turistička sezona 2011.'', je senzibilizirati građane koji žive na području grada Buja te općina Oprtalj i Grožnjan na problematiku provala u kuće i stanove, upoznati ih s načinima izvršenja konkretnih kaznenih djela te sa samozaštitnim ponašanjem koje je potrebno primjenjivati. Akcijom se također želi i potaknuti građane na suradnju s policijom u smislu uočavanja i pravovremenog dojavljivanja o sumnjivim osobama i pojavama koje bi mogle biti povezane s izvršenjem imovinskih delikata.

Na info-punktu, koji će biti postavljen za vrijeme održavanja mjesečnog sajma, građanima će se podijeliti i prigodni edukativno letci o prevenciji provala u kuće i stanove, džepnih krađa, krađa bicikla i krađa s plaža.

 

Letak ''Provala?! To se može dogoditi i vama''

Letak ''Vaš novčanik u tuđem džepu!''

Letak ''Izbjegnite probleme na plaži''

Letak ''Nemojte ostati bez bicikla!''



Stranica