Dodijeljene značke još 26-orici novih policajaca

Slika PU_I/ZNAČKE.JPG

Foto: PU istarska  

Danas je u prostorijama Policijske uprave istarske održana svečana podjela službenih znački i iskaznica za još dvadeset i šest mladih policijskih službenica i službenika iz policijskih postaja Pula, Buje, Umag, Buzet, Labin, Poreč, Rovinj te aerodromske i pomorske policije. Mlade je policajce, koji su na svečanu podjelu pristupili u pratnji načelnika svojih policijskih postaja, primio načelnik Policijske uprave istarske g. Mladen Blašković sa svojim suradnicima.

Nakon što im je zaželio  dobrodošlicu i izrazio zadovoljstvo što može s njima podijeliti radost kada i službeno postaju dijelom policijske zajednice, načelnik Blašković obratio se prisutnima i u prigodnom govoru naglasio kako je stvaranje iskrenog odnosa s građanima i kolegama od iznimne važnosti za policijski posao. ''Policija ne može biti prisutna u svakom trenutku i na svakom mjestu. Kako bi se moglo pravovremeno reagirati, potrebno je razvijati povjerenje građana u policiju jer mi smo prije svega javni servis građana. Iako policijski posao nosi sa sobom određene izazove, ali i opasnosti, pozivam vas da ne posustajete, već da budete uporni i tolerantni te da uvažavajući različitosti, uvijek postupate sukladno temeljnim policijskim načelima – zakonitosti i razmjernosti'' istaknuo je načelnik Policijske uprave istarske.

Nakon svečane podjele službenih znački i iskaznica, načelnik Blašković još jednom je čestitao mladim policijskim službenicama i službenicima, zaželjevši im uspjeh u daljnjem radu, u nadi da će čuvati ugled institucije Ministarstva unutarnjih poslova i biti na ponos Policijske uprave istarske.



Stranica