Provedena akcija ''Prevencija i zaštita od provalnih krađa''

Slika PU_I/Provale-Buje.jpg

Foto: PU istarska  

Kao što je i najavljeno, jučer je od 10 do 13 sati kod Lovačkog doma u Istarskoj ulici u Bujama provedena preventivno-edukativna akcija ''Prevencija i zaštita od provalnih krađa''.

Akcija je provedena u cilju   podizanja mjera samozaštite i smanjenja imovinskih delikata na štetu domaćih i stranih gostiju, obzirom na približavanje turističke sezone kada se obično povećava broj krađa i teških krađa na štetu građana.

Na postavljenom info-punktu, policijski službenici Policijske postaje Buje i Odsjeka za prevenciju Policijske uprave istarske građanima su bili na raspolaganju za sve upite vezane za aktivnosti kojima mogu zaštiti sebe i svoju imovinu te time spriječiti da postanu žrtve džeparenja, krađa bicikala, provala u kuće, stanove, poslovne prostore, a s dolaskom toplijih dana i krađa s plaža.

Svim zainteresiranim građanima podijeljeni su i prigodni, preventivni letci, koje će policijski službenici nastaviti promovirati i u narednom razdoblju, a sve kako bi se na vrijeme upozorilo građane da svojim postupcima mogu utjecati na činjenicu da li će i ne postati žrtvama kaznenih djela.



Stranica