Održana preventivno – edukativna akcija u Pazinu

Slika PU_I/pazin provale.jpg

Foto: PU istrarska  

U nizu preventivnih aktivnosti koje Policijska uprava istarska poduzima s ciljem povećanja razine stanja sigurnosti na području Istarske županije tijekom trajanja turističke sezone, jučer su Policijska postaja Pazin i Odsjek za prevenciju Policijske uprave istarske od 11 do 13 sati, u Ulici 25. rujna u Pazinu proveli preventivno – edukativnu akciju pod nazivom ''Prevencija i zaštita od provalnih krađa, krađa bicikala i novčanika''.

Na info-punktu, postavljenom u sklopu mjesečnog sajma, građani su se imali prilike upoznati s oblicima samozaštitnog ponašanja, odnosno mjerama koje mogu poduzeti kako i sami ne bi postali žrtvama imovinskih delikata. Uz savjete policijskih službenika, svim sudionicima prezentirani su preventivni letci Policijske uprave istarske kojima je cilj smanjiti provale u obiteljske kuće, stanove i poslovne prostore, kao i krađe bicikla te novčanika.  

Ovakve aktivnosti policije do sada su provedene na području Buja te Premanture i Banjola, a policijski službenici nastavit će s promoviranjem samozaštitnog ponašanja građana i u narednom razdoblju.



Stranica