Provaljivao u vozila te s ukradenim karticama podizao novac

Slika PU_I/krada_iz_auta.jpg

Porečka je policija provela kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakom iz Darde zbog sumnje da je počinio više teških krađa te kaznena djela računalne prijevare.

Foto: Ilustracija

Porečka je policija, u suradnji s Policijskom upravom primorsko-goranskom, provela kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakom iz Darde zbog sumnje da je počinio više teških krađa te kaznena djela računalne prijevare.

Naime, 46-godišnjaka je u srijedu u blizini Lupoglava zaustavila pazinska policija te je utvrđeno kako je za njim raspisana potraga  radi počinjenja više teških krađa na području koje pokrivaju Policijska postaja Poreč i Policijska postaja Rovinj. Temeljem naloga Županijskog suda u Puli, obavljena je pretraga vozila marke Škoda Octavia, pulskih registarskih te stana u Ulici Kapetanova draga u Vrsaru, kojom prilikom je pronađen provalnčki alat, kao i predmeti koji bi mogli poticati od izvršenja kaznenih djela.

Provedenim istraživanjem, utvrđeno je kako je 46-godišnjak početkom svibnja kod groblja u Višnjanu provalio u automobil marke Peugeot 106, pulskih registarskih oznaka, na način da je prikladnim predmetom nasilno otvorio suvozačeva vrata i iz unutrašnjosti vozila otuđio novčanik s osobnim ispravama i bankovnim karticama, čime je 67-godišnjakinju iz Motovuna i 33-godišnjakinju iz Pule oštetio za oko 500 kuna. Muškarac je potom s ukradenim karticama pokušao na bankomatu u Višnjanu podići novac, no zbog pogrešno ukucanog pina, u tome nije uspio.

Također je utvrđeno kako je 46-godišnjak prošle godine u rujnu provalio u vozilo marke Seat Toledo, pulskih registarskih oznaka, vlasništvo 53-godišnjaka iz Pazina, koji je bio parkiran na obali plaže u Vrsaru. Ovaj je put imao nešto više sreće te je s ukradenim karticama uspio podići novčana sredstava s bankomata u Poreču, čime je vlasnika oštetio za oko 4 tisuće kuna. Osim te dvije teške krađe, muškarac je počinio još dva takva djela, i to u ožujku 2010. godine te kolovozu 2009. godine. U prvom slučaju provalio je u parkirani Renault Twingo, pulskih registarskih oznaka u Rovinju, Ulica cesta za Škrabinju, oštetivši 58-godišnjakinju iz Rovinja za oko 1.500 kuna, dok je 2009. godine provalio u Mercedes, slovenskih registarskih oznaka, parkiran kod Limskog kanala  i 40-godišnjeg državljanina Slovenije oštetio prvo za oko 2 tisuće, a potom, podizanjem novca s bankomata i za oko 39 tisuća kuna.

Jučer oko 16,50 sati, 46-godišnjak je priveden u Istražni centar Županijskog suda u Puli, a kriminalističko istraživanje se nastavlja.



Stranica